Новосадски Дочек ниже награде

Нови Сад је ове године свечано отпочео годину титуле Европске престонице културе спектаклом у оквиру Дочека, а сегмент свечаног отварања који је био посвећен првом српском културом добру уписаном у регистар нематеријалног културног наслеђа Унеска – Слава сада је освојио награду на светском такмичењу професионалних фотографа.

У питању су радови вишенаграђиваног фотографа Павела Суровог, за које је уметник освојио две сребрне и једну бронзану медаљу на WPE – International Photography Awards у Француској, у Паризу.

Сурови је три награде добио за радове из колекције ТРОН, који су били постављени у новосадским културним станицама током свечаног отварања Европске престонице културе 14. и 15. јануара, у оквиру Дочека.

Дочек је, уз Калеидоскоп културе, Новом Саду већ донео Награду за најбољи европски тренд бренд у области културе, у новембру 2021. године, у Дрездену.

Дочек је један од осам програмских лукова Европске престонице културе и заједно са Калеидоскопом културе једини је који се реализује већ пет година уназад и претендује да остане легат града и након године титуле.

Фото: Владимир Величковић