unesco-seeklogo

Преко 40 000 људи прославило прву фестивалску Нову годину у Новом Саду

Преко 40 000 људи прославило прву фестивалску Нову годину у Новом Саду

Најлуђу и најишчекиванију ноћ Новосађани и бројни туристи из региона и европских земаља провели су уз праву фестивалску атмосферу. Шетајући од бине до бине, упознавајући се са новим људима и слушајући најразноврснији музички програм до сада, више од 40 000 људи је уживало у централним новосадским улицама.

На главној бини, на Тргу слободе на хиљаде људи је у глас певало познате песме Здравка Чолића док је сјајну увертиру у новогодишњу ноћ направио Новосадски Биг бенд са Бојаном Стаменов и Новосадским камерним хором.

Како фестивал Две Нове подразумева славље на 4 бине уз више од 100 извођача, посетиоци су уживали у најразноврснијем програму до сада. На Тргу републике новогодишња журка почела је већ од 10 часова, када је публика плесала уз листу коју је припремио DJ Dirty, затим је уследио наступ састава Swing Time и Ане Перишић, а за новогодишњу ноћ добро су загрејали присутне Вукашин Војводић и Drum’n’zez. Одбројавање до поноћи и хорско певање чувених хитова уследило је на наступу бенда Irie FM. На овој бини утиске са новогодишње ноћи сабираћемо вечерас већ од 17 часова уз Вукашина Војводића, новосадски ска бенд Јосипа А Лисац, Бранимира и непријатеље, ДЈ Илију Рудовића, а програм ове бине затвориће бенд Земља грува. Партнери који су подржали програм на Тргу Републике су ЈКП Тржница и манифестација Артецомаркет.

На опште одушевљење најмлађих Новосађана у бајковитом Дунавском парку представили су се Бранимир Росић, удружење „Високо Ц“ које је приказало оперу за децу „Црвенкапа“ која је за ову прилику била употпуњена и Деда Мразом, а малишани су уживали и у програму музичке радионице „До ре ми“, школе музике „Мелодиес“, „Хаос аниматоре“ и у бројним додатним садржајима. Садржаје за децу помогли су трговински ланац ИДЕА и пројекат Ледена шума.

 

Љубитељи електронске музике сигурно ће памтити ову новогодишњу ноћ по правој журки! На „RE:SHAPE 2017 ♥ NYE Celebration Event-u“ у препуном Студију М, бројни посетиоци дочекали су Нову годину уз неприкосновеног хит мејкера Тимо Мааса. Поред њега, на Рејв Битс бини бриљирали су и Otto von disco, Смт#нг, Лаг и Владимир Аћић, док су домаћини друге, Кејк битс бине доказали зашто су претходне године пунили концертне просторе и правили сјајне журке! Испред Кејк битс екипе публику су одушевили Rasheed, Yeah Left, Pushta G, Vatra i Basivity kolektiv ekipa, Struka, Lud, Jakov, Inspektor, Janchezz i Bekfleš.

Након вечерашњег програма на Тргу републике, Новосађане очекује још једна фестивалска ноћ, дочек Српске нове године на Тргу слободе 13. јануара, уз Симфонијски оркестар НС2021са Сергејем Трифуновићем, као и дувачки оркестар Бобана Марковића.

 

Scroll to Top