unesco-seeklogo

Привремена измена саобраћаја због отварања године титуле Европске престонице културе

Привремена измена саобраћаја због отварања године титуле Европске престонице културе

Због реализације програма у оквиру отварања године Европске престонице културе, доћи ће до привремене измене режима саобраћаја у појединим деловима Новог Сада, ради безбедног и одговорног постављања сценографије и поставке за уметничке програме и што квалитетније организације једног од најважнијих културних и уметничких догађаја у држави у 2022. години.

Постављање дела сценографије на Булевару Михајла Пупина

Затварање десне саобраћајне траке у улици Јована Ђорђевића (при скретању из Булевара Михајла Пупина) до улице Илије Вучетића у периоду од 14 часова у петак 24. децембра 2021. године до 08.00 часова у недељу 16. јануара 2022. године. Потом део Булевара Михајла Пупина од раскрснице Жарка Зрењанина и Модене до раскрснице Соње Маринковић и Иве Лоле Рибара биће привремено затворен за саобраћај, као и паркинг код посластичарнице „Цариград“ од 6 часова у недељу 26. децембра до 6 часова у уторак 28. децембра 2021. године. Ови делови биће привремено затворени због монтаже дела сценографије која ће бити део свечаног отварања Европске престонице културе, представе „Зенитеум :: 2022“, заказане за 13. јануар 2022. године.

most Duga i centar grada u pozadini

Затварање саобраћаја код моста Дуге и у Подграђу

Поводом реализације програма у оквиру Дочека 2022 године, 31. децембра, за када је планирана представа „Тесла изуметник“ код моста Дуга потом поворка грађана преко моста све до Подграђа Петроварадинске тврђаве где ће бити Тесла светлосна галерија, привремено ће бити измењен режим саобраћаја и то у неколико фаза:

-Затварање саобраћаја на делу Булевара Михајла Пупина од раскрснице Соње Маринковић и Иве Лоле Рибара до дела на обе траке на Тргу незнаног јунака од  7 часова у четвртак 30. децембра 2021. године до 17 часова у суботу 1. јануара 2022. године.

-Затварање саобраћаја на Варадинском мосту од 7 часова у четвртак 30. децембра 2021. године до 17 часова у суботу 1. јануара 2022. године.

-Затварање саобраћаја у Подграђу Петроварадинске тврђаве у следећим деловима:

-од улаза у Београдску улицу до скретања на Петроварадинску тврђаву иза Београдске капије

-део улице Проте Михалџића од раскрснице са улицом Трг владике Николаја

-улаз у Штросмајерову улицу од раскрснице са улицом Трг владике Николаја

У периоду од 8 часова у среду 29. децембра 2021. године до 20 часова у недељу 2. јануара 2022. године.

-затварање паркинга на Тргу проте Михалџића од 8 часова у среду 29. децембра 2021. године до 8 часова у недељу 2. јануара 2022. године.

Организатори моле суграђане за разумевање и стрпљење, зарад што безбедније реализације програма у оквиру Дочека и што лепшег уживања у догађају који је постао бренд града и као такав слави најлепше вредности Новог Сада и представља га у Европи.

Дочек у Новом Саду обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности, два календара, две Нове године, 31. децембра и 13. јануара, када ће званично почети и година Европске престонице културе. Више информација о програму, сатници и локацијама можете пронаћи на линку: https://docekns.rs/

 

Фото: Ј. Ивановић, В. Величковић

Scroll to Top