unesco-seeklogo

ABOP

ABOP

Врсни извођачи доносе један другачији техно – рејв је лајв и нема ди-џеја! ABOP нам поручују да је афтер увек бољи од журке (After is Better than the PartyABOP) у шта ћемо се уверити на Дочеку 7531 у Радничком дому у 22 часа. Понели су награду хрватског Амбасадора 2017. године за најбољи електронски бенд и убрзо постали амбасадори техна које не смете да пропустите у новој години.

ABOP је електронска група инспирисана хоусе, електро, техно и другим жанровима ране клупске музике. Два бубњара која свирају један сет бубњева је оно по чему се њихов наступ уживо истиче.

Име бенда исечено је на величину акронима од четири слова – ABOP. То је награђивани и хваљен хрватски бенд електронске музике инспирисан хоусе, техно, електро и другим раним жанровима електронске плесне музике. Док је на поду рејв, публика је у трансу и иако нема DJ-а, ABOP који се састоји од пет врхунских музичара на бини је ту да размрда публику.

Жива бубањ машина – Иван Левачић и Иван Водопијец деле један комплет бубњева, седе један наспрам другог и ударају у исти бас бубањ. Прате их тешке бас линије Ерола Зејниловића, дигитални синтисајзери Ивана Бозанића и Роланда ТБ-303, Футуре Ретро 777 и бројни други аналогни и дигитални синтисајзери Богумила Кулаге. Најбоље их је слушати уживо када њихов наступ обогати изванредан дизајн светла Андрије Сантра и замршен дизајн звукова Игора Иванковића.

Њихово прво издање, истоимени ЕП из 2016. је распродат. Наступали су у Аустрији, Италији, Мађарској, Словачкој, Немачкој, Белгији, Француској, Чешкој и Бугарској. Све време одржавају статус у региону фестивалским наступима на EXIT-u, Dimensions и Terraneo. Године 2017. бенд је добио награду Амбасадор за најбољи бенд електронске музике (Хрватска музичка награда која признаје достигнућа у електронској музици). ABOP је 2018. објавио свој први спот за песму Right Nov у режији Катрин Новаковић. Анимирани стоп-моушн видео је представљен на бројним фестивалима анимације и музичких спотова, од којих је најпознатији Berlin Music Video Awards 2019, где је бенд наступао.

У новембру 2019. бенд је објавио свој први ЛП Делта у успешној регионалној инди издавачкој кући ПДВ. Албум је миксовао и мастерирао хрватски техно предводник Петар Дундов.

Улазнице по промотивној цени можете купити online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи.

Scroll to Top