unesco-seeklogo

Александар Николић + Лајко Феликс

Александар Николић + Лајко Феликс

Видео-сценографија редитеља Александра Николића ће употпунити наступ Лајка Феликса, у Реформаторској цркви неоготичког стила, 13. јануара на Дочеку 7531. године.

Александар Николић је дипломирао позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду. Студирао је историју уметности, као и индустријски дизајн. Стручно се усавршавао у Италији, Немачкој, Грчкој у области опере.

Од 2019. је директор Малог позоришта „Душко Радовић“. Александар Николић је ванредни професор на Институту за уметничку игру у Београду (област Режија у опери и балету). Од 2016. држи интернационалне мастер класове у Израелу и Србији намењене оперским певачима. Добитник је високих признања у уметности – Жамбоки фондације и Града Јерусалима „За изванредан допринос култури града Јерусалима“ 2018, затим ГИПАЦ фондације из Бостона за развој оперске уметности и оперске педагогије, као и Српског народног позоришта у Новом Саду за „изузетну сарадњу са ансмблом Опере СНП-а и подизање уметничког нивоа оперских представа СНП-а“. У сезони 2015/16. ангажован у Royal Opera House Covent Garden у Лондону као дирецтор on duty на опери Травијата.

Лајко Феликс (Lajkó Félix), један од најпризнатијих world мусиц виолиниста у Европи, приредиће аутентични музички угођај у јединственој игри светла и сенки у Реформаторској цркви. Виолиниста панонског сензибилитета који је очарао свет представиће сву лепоту виолине, цитре и традиционалних жичаних инструмената у амбијенту какав се може доживети само током Дочека.

Фото: Промо

Scroll to Top