unesco-seeklogo

Севдализа

Севдализа

Након само пет дана од почетка продаје улазница, наступ Севдализе у оквиру Дочекa 7531. је распродат!

Улазнице за друге аудио-визуелне догађаје, који ће се 13. јануара одржавати широм града, у оквиру програма Дочек 7531, продају се online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи. Набавите улазнице на време и по нижим ценама!

Мултижанровска холандска музичка дива иранског порекла, Севдализа, право са престижних Berlin music video награда долази у Српско народно позориште где приређује ексклузивни, спектакуларни аудио-визуелни доживљај на Дочеку 7531, 13. јануара у 22 часа! Оригинална експериментална уметница која се опире сврставању у жанрове доноси доживљај за сад и никад више.

Севда Ализадех, позната као Севдализа, је иранско-холандска певачица и текстописац. Рођена у Ирану, са пребивалиштем у Ротердаму, пре него што је започела музичку каријеру професионално се бавила кошарком.

Њена музика је описана као спој трип хопа, експерименталног попа и алтернативног R’n’B жанра, а присутни су утицаји и из других извора. Сама Севдализа своју музику описује као „сирову, јаку и рањиву“. Њени визуелно софистицирани музички спотови привукли су пажњу међународне јавности, а Complex је њен видео за „Sirens of the Caspian“ номиновао међу десет најбољих спотова 2014. године.

Њен дебитантски ЕП „The Suspended Kid“ објављен је 2015. године. Уследила је сарадња са уметничким дуом Pussykrew која је резултирала музичким спотом за албум „That Other Girl“. Такође, била је гостујући вокал у песми „Haunted“ париског продуцента Stwo. „Children of Silk“, њен други ЕП, самостално је објављен 2015. године у издању Twisted Elegance. Карактерише га концептуалнији приступ и тамнији призвуци саморефлексије. Музички спот зa Marilyn Monroe“ објављен је у марту 2016. године, у режији Хирада Саба. Добио је признање критике и био је представљен на разним листама „најбољих“, укључујући и рангирање магазина Fact.

Њен деби албум пуне дужине, под називом ISON, објављен је 2017. године и садржи 16 песама, међу којима су, поред нових песама, и ранија издања попут „Marilin Monroe“ и „Amandine Insensible“. На омоту албума налази се слика хиперреалистичне скулптуре Севдализе, рад уметнице Саре Ситкин.

Севдализа је и корежирала и глумила у кратком филму под називом The Formula, који је објављен кроз Noisey, а који садржи њену оригиналну музику.

Scroll to Top