unesco-seeklogo

Културна станица Буковац

Културна станица Буковац

Спој културног наслеђа некадашњег дома културе и савремених токова у култури, екологији и спорту чине идентитет Културне станице Буковац. У сусрету иновативног приступа рекреацији и културног потенцијала простора за културу, створен је нови модел конзумације културних садржаја који Буковац нуди локалном становништву, али и свим Новосађанима и Новосађанкама.

Велике зелене површине пружају могућност за концерте и друге програме на отвореном, а оближњи терен за адреналинске спортове даје једну од окосница садржаја културне станице. Ентеријер бившег Дома културе са старим пројекторима омогућава пројекције филмова са оригиналних филмских трака, те добија нову намену у интерпретацији културног наслеђа краја.

При културној станици делује Културно-уметничко друштво „Милица Стојадиновић Српкиња” са развијеном међународном сарадњом. Буковац је окренут ка активним суграђанима и суграђанкама заинтересованим за екологију, спорт и културу и претендује да буде ново место за бег из градске гужве.

Лирика тамбуре и мелодија овог поднебља нашле су пут до нових генерација захваљујући саставу La Banda који ће наступити 13. јануара, у 20 часова, у Културној станици Буковац, као део програма Дочек 7531. У новогодишњој ноћи чланице састава с публиком ће поделити свој слободни дух и чисту љубав према музици.

Вечерњем програму ће претходити изведба дечје опере „Ивица и Марица”, заказана за 17 часова у Културној станици Буковац.

Scroll to Top