unesco-seeklogo

Дочек

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Јединствени аудио-визуелни доживљај за Дочек у Новом Саду

Две Нове године. Два календара. Два писма. Два концепта.

Дочек 2023. и Дочек 7531. године у Новом Саду повезују два рачунања времена, спајају визуелну уметност и музику, подижу капацитете локалне уметничке сцене и славе јединство различитости Европске престонице културе за 2022. годину.

Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и Новосађанкама, као и гостима и гошћама града пружити јединствени аудио-визуелни доживљај, како 31. децембра, тако и 13. јануара.

Визуелни уметници и уметнице побринуће се за визуелне идентитете и сценске ефекте који ће пружити ново искуство уживања на наступима домаћих, регионалних и светских звезда, најразличитијих жанрова: Tigran Hamasyn, Севдализа, Kosheen, Shortparis, Лајко Феликс, Stereo MC’s, Ке Ма и Шихан Ванг, Haelos, Nneka, Biesmans, YU група, Репетитор, Обојени програм, Даница Црногорчевић, Perpetuum Jazzile, Divanhana, Eyot, Сана Гарић, ABOP, Тијана Богићевић, Монохром, Кал и други.

Дочек је, уз Калеидоскоп културе, Новом Саду донео Награду за најбољи европски тренд бренд у области културе, у новембру 2021. године, у Дрездену.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4741″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top