unesco-seeklogo

Дочек српске Нове године у знаку филмске музике и најбоље европске трубе

Дочек српске Нове године у знаку филмске музике и најбоље европске трубе

Тим Нови Сад 2021 наставља фестивалско славље под називом Две.Нове.

Након новогодишњих празника када је више од 40 000 људи уживало слушајући разноврсни музички и пратећи богат културни програм, тим Нови Сад 2021 пружиће на централном новосадском тргу још једно велико славље за дочек Српске нове године уз Симфонијски оркестар 2021 са солистима Српског народног позоришта и специјалним гостом Сергејем Трифуновићем, док ће Град Нови Сад поклонити својим суграђанима наступ европски познатог дувачког оркестра Бобана Марковића.

У петак, 13. јануара са почетком у 21 час више од 60 симфоничара Оркестра Нови Сад 2021 представиће публици највеће хитове филмске музике у којој ће доминирати музика из српске кинематографије.

Овај фантастичан спој класичних инструмената и популарне музике улепшаће и наступ вокалне солисткиње Српског народног позоришта Јелене Кончар и солисткиње Милене Срдић и гостовање једног од најзначајнијих српских глумаца данашњице, Сергеја Трифуновића. Због нижих температура, Симфонијски оркестар 2021 одржаће концерт за памћење у Градској кући Новог Сада, док ће публика имати прилику да ужива у њему путем директног аудио-визуелног преноса на Тргу слободе.

Како је Нова година прослављена у знаку најразличитијих музичких праваца, дочек Српске нове године добио је потпуно нови концепт који ће обележити спој музике симфонијског оркестра и класичних инструмената са електронском музиком, када ће познати новосадски ДЈ Фанатик наставити програм на Тргу слободе повезујући свој сет одабраних хитова са филмском музиком.

 

doček dve nove 2017

 

Након што ДЈ Фанатик добро загреје посетиоце на Тргу, следи наступ дувачког оркестра легендарног Бобана Марковића. Овај world music оркестар вишеструко награђиваног маестра српске трубе, Бобана Марковића, прославио се широм света енергичним наступима, као и музиком за филм Емира Кустурице „Ундергроунд“ који је добитник Златне палме на фестивалу у Кану, а публика на Тргу слободе имаће прилику да ужива у веома динамичном наступу врхунских музичара.

Више од 40 000 људи провело је новогодишњу ноћ уз праву фестивалску атмосферу у Новом Саду.

На централним новосадским улицама могли су се чути најразноврснији музички правци и најбогатији програм до сада уз више од 100 извођача током три дана.

На главној бини, на Тргу слободе на хиљаде људи је у глас певало познате песме Здравка Чолића док је сјајну увертиру у новогодишњу ноћ направио Новосадски Биг бенд са Бојаном Стаменов и Новосадским камерним хором.

На Тргу републике су од 30. децембра до 1. јануара наступали Ирие ФМ, Земља Грува, Друм’н’зез, Ана Перишић, Милена Јанчурић и многи други док су љубитељи електронске музике у Студију М до раних јутарњих сати ђускали уз Тимо Мааса, Владимира Аћића, Yеах Лефта, Расхееда, Отто Вон Дисца и многе друге, а најмлађи Новосађани уживали у фантастичној атмосфери дочека дечје Нове године у магичном Дунавском парку.

Scroll to Top