unesco-seeklogo

O Dočeku

Jedinstveni audio-vizuelni doživljaj za Doček u Novom Sadu

Dve Nove godine. Dva kalendara. Dva pisma. Dva koncepta.

Doček 2024. i Doček 7532. godine u Novom Sadu povezuju dva računanja vremena, spajaju vizuelnu umetnost i muziku, podižu kapacitete lokalne umetničke scene i slave jedinstvo različitosti Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih jezika koje svi razumemo, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i Novosađankama, kao i gostima i gošćama grada pružiti jedinstveni audio-vizuelni doživljaj, kako 31. decembra, tako i 13. januara.

Vizuelni umetnici i umetnice pobrinuće se za vizuelne identitete i scenske efekte koji će pružiti novo iskustvo uživanja na nastupima domaćih, regionalnih i svetskih zvezda, najrazličitijih žanrova.

Tokom prethodnih 6 godina Doček je bio održan na gotovo 100 lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Sinagoga, Distrikt, Crkva Imena Marijinog, Reformatska crkva, SKCNS Fabrika, mreža kulturnih stanica, i mnoge druge.  

Doček je, uz Kaleidoskop kulture, Novom Sadu doneo Nagradu za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, u novembru 2021. godine, u Drezdenu.

 
Scroll to Top