unesco-seeklogo

Дочек 7527. на 40 локација у граду

Дочек 7527. на 40 локација у граду

Да је култура начин живота и да се богатство различитости одувек неговало у Новом Саду, доказ је томе да ће Новосађани и њихови гости и овог 13. јануара имати прилику да уживају у разноврсном програму и концертима, у склопу Дочека 7527. који ће бити реализовани у вечерњим сатима, искључиво у затвореним просторима, широм града на више од 40 локација.

Нови Сад ће током једне вечери угостити европска имена разноликих музичких праваца и познате домаће уметнике, те ће тако 13. јануара класична и духовна музика, рок, електронска, поп, панк, реге, хип хоп и употпунити прославу другог Дочека у граду и оправдати епитет јединственог концепта по ком је Нови Сад препознатљив.

Будућа Европска престоница културе представиће највеће виртуозе виолине данашњице.

Роман Симовић, концерт-мајстор Лондонске филхармоније наступиће у Синагоги, док ће чувени Роби Лакатош у Српском народном позоришту представити најзначајније импровизације у којима комбинује џез, класичну музику и мађарску ромску музику.

Новосађани и гости Новог Сада имаће прилику да уживају у препознатљивом звуку који спаја традиционално и модерно, али и у савршеној изведби музичара Сање Илића и групе Балканика који ће наступити у Позоришту младих.

На репертоару Дочека 7527. наћи ће се и име диве моћног гласа Лене Ковачевић, миљенице домаће публике која ће публици приредити концерт у сали НИС-а.

Прави музички специјалитет за љубитеље хард рок/пунк рок ритмова биће наступ Атомског склоништа у Мађарском културном центру „Петефи Шандор“ као и програм који ће бити одржан на новосадском Спенсу уз култне домаће бендове Партибрејкерс и Ритам нереда. Њима ће се у малој сали Спенса придружити и Planet of Zeus, један од водећих бендова у Грчкој.

С друге стране, такође на Спенсу, у западном холу, својеврсни циркуски кабаре, Кабаре Бре, извешће циркуски уметници из Новог Сада.

У најстаријем националном театру најмлађима ће премијерно бити изведена опера за децу „Баш Челик”, према мотивима једне од најпознатијих српских бајки, у извођењу трупе „Високо Ц” којима ће се као специјална гошћа прикључити на сцени и позната новосадска глумица Јована Балашевић.

Сана Гарић, талентована уметница сугестивног женског вокала и Битипатиби понеће публику која посети ова два концерта у Културном центру Новог Сада на посебно музичко путовање.

 

docek 2019 novi sad djordje miljenovic

 

Велика сала Новосадског позоришта биће резервисана за Ђорђа Миљеновића (Скај Виклер), Шамрок бар угостиће Немесис – женски дед метал бенд, док ће ове године, електронску експерименталну музику представити Second Dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx који ће наступити у Матици српској.

Публика ће се „вратити коренима“ на „Бек то д рутс“ забави у Хали 4 Новосадског сајма где ће наступити велике светске тренс звезде: лајв ектови Етника & Плеаданс (Италија/Шпанија), Е-мантра (Румунија) и ди џеј Адепт (Русија).

Новим Садом пронеће се и реге ритам јер ће чувени Дел Арно Бенд наступити такође у склопу Дочека 7527. у Студију М. Истим поводом, публици ће најлепше жеље пожелети и један од најбољих београдских бендова Земља грува који ће наступити у културној станици Свилара.

Препознатљиве војвођанске хитове Банета Крстића и Гаравог сокака слушаћемо у малој сали Српског народног позоришта.

Група Врум ће у Новосадском позоришту извести концерт „Еротизам“  који се бави најјавнијом табу темом у историји човечанства, док ће новосадски ансамбл Сербоплов приредити јединствен доживљај свим љубитељима традиционалне музике у Културном центру „Младост“ Футог. Пољски џез музичар Пјотр Дамасјевич наступиће и у склопу Дочека 7527. овога пута у кафеу Абсолут.

Сви обожаватељи лика и дела неприкосновене Мерлин Монро, овог 13. јануара имаће прилику да уживају у својеврсном наступу Miss Monroe, једне од најтраженијих имитаторки диве Мерилин Монро у малој сали Позоришта младих, док ће се енергична Сајси ЕМ СИ овог 13. јануара фановима „обраћати“ уз подршку ди џеја БКО у Герила бару. Необичан спој традиционалног, балканског мелоса, веселог ритма и енергичних наступа који карактерише музику српско-хрватско-црногорског састава МаиКА, новосадска публика имаће прилику да чује 13. јануара у сали Студио М-а.

У Музеју Војводине биће изведен концерт духовне хорске музике „Изнад истока и запада“ уз Хор новосадског Универзитета и Хор Саборне цркве „Свети Георгије“.

Новосадски Блубрдси у народу познатији као Плави Птичић,  један је од најбољих кавер бендова са ових простора наступиће у Булевар Букс-у 13. јануара. Истим поводом, публика ће имати прилику и да ужива у Галерији Матице српске у мјузиклу „Ко се боји Исадоре Данкан”, у режији Гее Гојак. Вокално инструментални солиста Лоран Прокопић уз пратњу пијанисте и композитора Давида Клема наступиће у Америчком кутку. Познати новосадски бенд Јосип А Лисац, бенд Чичини чворци као и ди џеј Смук  наступиће у склопу другог новогодишњег славља у Дому Бе612. У сусрет јубилеју, Основна музичка школа „Јосип Славенски” одржаће концерт у Спомен зборци Павла Бељанског. Популарни београдски реп састав „Прти Бе Ге“ овом приликом наступиће у новосадском клубу МЕД.

Ово је део програма који нас 13. јануара у Новом Саду чека на Дочеку 7527. године.

Више информација о програму и сатницама догађаја потражите на: https://docek.net/.

Оба Дочека будући су термини церемонија свечаног отварања и затварања 2021. године, године у којој Нови Сад носи титулу Европске престонице културе.

 

Scroll to Top