unesco-seeklogo

Треп и џез фузија на Дочеку 7529: „Surreal & Beyond” онлајн из Новосадског позоришта

Треп и џез фузија на Дочеку 7529: „Surreal & Beyond” онлајн из Новосадског позоришта

У оквиру онлајн Дочека 7529. публика ће имати прилику да слуша младог репера Филипа Арсенијевића, који ће наступити у Новосадском позоришту, у иновативном аранжману „Surreal & Beyond”, уз пратњу џез састава. Ова музичка фузија биће приказана онлајн 13. јануара, на новој платформи visitns.rs.

Шест момака први пут се окупило у овом саставу и како Филип Арсенијевић истиче, потпуно су променили концепт наступа. Сматра да су направили одличан микс звукова и стилова, који до сад на нашој сцени нико није радио.

„Припремили смо 12 песама за ову прилику. Неке су са новог албума ‘Сви у кући’, али публика ће имати прилику да слуша и добро познате, као што су На минут до мора; Хоћу с тобом да се смувам; Будва, Копаоник и многе друге. Овога пута, Огњен на бубњу, Паја на труби, Сава на басу, Денис на гитари, Цопе на клавијатурама и Surreal, направиће одличну атмосферу“, каже Арсенијевић.

У прошлој 2020. години музичари нису имали много прилике да наступају али су могли да стварају музику, па је тако и Surreal издао нови албум симболичног наслова „Сви у кући“.

„Сви смо били затворени и зато се албум зове ‘Сви у кући’, али концептуално албум нема везе са короном, нити сам желео да песме имају везе са тим. Акценат је на новом стилу живота који сад живим. Окренут сам ка музици и заправо сам испричао кроз песме шта се све догодило у мом животу у последње две године“, објашњава Surreal.

 

surreal and beyond дочек 7529

 

Јединствени Дочек у Новом Саду који спаја две Нове године, два календара и два рачунања времена, 31. децембра и 13. јануара, први пут ће бити реализован у онлајн формату, отварајући нове просторе за културу како би Српска Атина спремно дочекала титулу Европске престонице културе.

Поред Филипа Арсенијевића, 13. јануара наступиће познати виолиниста Стефан Миленковић са Василом Хаџимановим и камерним оркестром Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Новосадски дувачки квинтет, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић, хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Урош Дожић

Scroll to Top