unesco-seeklogo

Џез вече увод у Две.Нове

Џез вече увод у Две.Нове

Нови Сад у години када је постао Европска престоница културе 2021. и Омладинска престоница Европе 2019. године први пут ће бити домаћин фестивалског новогодишњег програма који за дочек 2017. године припрема тим „Нови Сад 2021“.

Нови концепт прославе новогодишњих и божићних празника под називом „Две.Нове“ током четири дана, на четири градске локације – Тргу слободе, Тргу републике, Дунавском парку и Студију М – представиће више од 100 извођача најразличитијих музичких жанрова, од музике за децу, попа, рока, џеза до класичне и филмске музике.

Новосадски Трг републике, место на којем ће бити отворен фестивал Две.Нове, представиће изузетно богат и разноврсан тродневни програм. Међу првима који ће наступити 30. децембра је Милена Јанчурић, млада Новосађанка, флаутисткиња са дипломом престижног Беркли универзитета.

Милена Јанчурић истиче да се радује новом концепту дочека Нове године.

– Први разлог је чињенице да фестивалски концепт прославе омогућава да свако, на основу личног укуса и сензибилитета, може да пронађе нешто за себе. Јако је важно што ће новосадски музичари и групе имати прилику да се представе својим суграђанима Уједно, организовањем дочека на више локација „цео град слави“. Била сам у прилици да такав концепт новогодишње прославе доживим у неколико европских градова, тако да могу рећи да је овогодишњи програм дочека Нове године у Новом Саду на светском нивоу – казала је Милена Јанчурић.

Најављујући шта Милена Јанчурић гроуп припрема за (пред)новогодишњи наступ на Тргу републике, Милена каже да она и њени музичари генерално изводе њене композиције.

– Пошто су моје композиције, искрено, углавном сентименталног звука одлучили смо се да због „новогодишњег духа“ и наступа на отвореном у програм уврстимо и неке познатије џез нумере чији су аранжмани у новогодишњем и божићњем расположењу и на тај начин увеселимо публику, дакле припремамо један Новогодишњи џез-стар програм – најавила је Милена Јанчурић.

Scroll to Top