unesco-seeklogo

Најмлађи Новосађани испраћају 2016. годину уз оперу Црвенкапа и Деда Мраз

Најмлађи Новосађани испраћају 2016. годину уз оперу Црвенкапа и Деда Мраз

Дочек 2017. године у Новом Саду остаће упамћен као премијерно организован фестивалски концепт испраћаја старе и дочека Нове године под заједничким називом „Две.Нове“. Такође, премијерно ће у делу програма Дечје Нове године у Дунавском парку бити изведена дечја опера на отвореном.

Удружење „Високо Ц“ које чине осам оперских певача, међу којима су и чланови Опере Српског народног позоришта и вокални педагози са Академије и музичких средњих школа, и један пијаниста у суботу, 31. децембра, извешће оперу за децу Црвенкапа. Програм Дечје нове године почиње у 10 часова и трајаће све до подневна, када ће за најмлађе бити уприличен „дочек“ 2017.
Бранислав Цвијић, члан Опере Српског народног позоришта и, наравно, Удружења „Високо Ц“, каже да је опера Црвенкапа за ову прилику, новогодишње извођење у Дунавском парку, употпуњена и Деда Мразом.

– Представа је препуна певања, музике, играња, шале, лепих костима. Биће то права, класична оперска представа, али опет нешто потпуно ново прилагођено деци до 3 до 11 година. Верујем да ће се наши најмлађи суграђани лепо провести и да ће им ова представа пуно значити у сазревању и стварању квалитетног музичког укуса – нагласио је Цвијић.

Удружење „Високо Ц“ има четири пројекта оперских представа за децу, а Црвенкапа, изведена више од 300 пута, један је од њих. Како истиче Цвијић, малишани су ове оперске представе прихватили изнад свих очекивања, што само потврђује да су деца жељна квалитетних извођења, било да су у питању позоришне, било оперске представе.

Коментаришући фестивалски програм „Две.Нове“ који је припремио тим „Нови Сад 2021“, Цвијић сматра да је велика ствар за Нови Сад да подржава пројекте који ће децу учити култури живљења и препознавању квалитета и правих вредности.

Бајковити дочек Дечје Нове године, 31. децембра, у Дунавском парку, почиње у раним преподневним часовима. Како је планирано малишане ће у „Леденој шуми“, поред Удружења „Високо Ц“ и оперске представе Црвенкапа и Деда Мраз, забављати и Бранимир Росић, дечји хор „Звончићи“, музички програми радионице „До ре ми“ и школе музике „Мелодиес“, представиће се „Хаос аниматори“ и бројни други извођачи, а све уз разноврсне забавне садржаје. Управо ће малишани и први дочекати 2017. годину, јер је за њих приређен специјалан дочек Нове године који је планиран за 12 часова као спектакуларно изненађење за најмлађе.

Програм у Дунавском парку помогли су трговински ланац ИДЕА и пројекат „Ледена шума“.

 

Scroll to Top