unesco-seeklogo

Новогодишња ноћ уз оркестарско извођење забавне и филмске музике

Новогодишња ноћ уз оркестарско извођење забавне и филмске музике

Фестивалски концепт дочека 2017. године, под називом „Две.Нове“, који премијерно припрема тим „Нови Сад 2021“, окупиће на четири градске локације највећи број извођача до сада. Један од централних догађаја је Трг слободе на којем ће у „најлуђој ноћи“ наступити регионална поп-икона Здравко Чолић, као и Новосадски биг бенд.

Диригент Новосадског биг бенда, Федор Вртачник, најављује да за Новогодишњу ноћ припремају својеврсну есенцију свог уметничког, музичког и забавног програма.

– Припремили смо репертоар на којем ће бити популарна светска и домаћа дела рок, фанк и поп музике које ће извести солисти Бојана Стаменов и Зоран Шандоров уз пратњу Новосадског камерног хора – изјавио је Вртачник и додао да ће се на бини на Тргу слободе Новосађанима и њиховим гостима представити више од 60 врхунских музичара.

Вртачник не крије задовољство чињеницом да је овогодишња фестивалска организација дочека Нове године обухватила и афирмисала јако пуно уметника, пре свега из Новог Сада, чиме је читав пројекат добио на свежини и занимљивости.

– У нашем региону до сада није забележан такав приступ реализације Новогодишњег програма на отвореном и то је концепт који сигурно има своју будућност. Нови Сад је постао туристички привлачнији, понуда је проширена различитим музичким и стилским дешавањима и то је оно што Град Нови Сад чини интересантнијим и другачијим у односу на друге градове у окружењу када говоримо о дочеку Нове године – казао је Вртачник.

Новосадски биг бенд су, под покровитељством Града Новог Сада 2003. године, основали професионални и реномирани џез и поп музичари који са великим успехом настављају новосадску традицију оркестарског музицирања забавне, филмске, сценске и џез

Scroll to Top