unesco-seeklogo

Плануле улазнице за наступ Дивне Љубојевић на дочеку 7526. године

Плануле улазнице за наступ Дивне Љубојевић на дочеку 7526. године

Улазнице за концерт Дивне Љубојевић који ће бити одржан 13. јануара у позоришној сали НИСа у Новом Саду распродате су муњевитом брзином.

На дочеку 7526. године имаћемо прилику да уживамо у анђеоском гласу Дивне Љубојевић, жене која преноси духовну музику православља више од 26 година. Увек насмејана, отвореног срца и душе из које излазе вибрације и боје које њеном извођењу дају специфичност какве нема, Дивна ће наступити на потпуно неочекиваној локацији пословног здања Нафтне индустрије Србије што ће атмосферу учинити несвакидашњом. Духовна музика која је сама по себи посебна и већ дефинисана, уз Дивну Љубојевић добила је нову димензију и нове карактеристике.

Ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима  Gigs Tix. Очекује да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту Gigs Tix у Париском магазину у Новом Саду, сваки двадесет први купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје. Улаз на великом броју локација за дочек биће бесплатан и отворен за све посетиоце, док се списак свих дешавања, као и цена улазница за појединачне догађаје може пронаћи на sajtu,, као и на Facebook stranici Нови Сад 2021.

Као увертира за 2021. годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, Фондација ” Нови Сад 2021 ” почиње са грађењем капацитета дочека Две Нове године, као будућих термина свечаног отварања и затварања године кад ће Нови Сад понети титулу. Представљена кроз разлику два рачунања времена, као и два календара, грегоријанског и јулијанског, тако ће и два програмска концепта дочека Нових година бити другачија. И док је дочеку 2018. године присуствовало преко 50.000 људи на локацијама смештеним у центру града, 13. јануара дочекаћемо 7526. годину на више од 21 локације широм Новог Сада!

Места дочека представљају културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељске објекте, док ће извођачи најразличитијих жанрова наступити на потпуно неочекиваним местима. Мостови који ће спојити концептуално различите извођаче, жанрове и просторе представљају традиционалну музику правог виртуоза, Слободана Тркуље као специјалног госта бенда Имар из Шкотске који наступају у малој сали Српског народног позоришта, духовну музику Дивне Љубојевић у позоришној сали НИСа, Laibach у Српском народном позоришту, велику регионалну поп звезду, Калиопи у Позоришту младих, неке од најзначајнијих џез уметника са наших простора Матију Дедића и Зорана Предина у Новосадској синагоги, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у Студију М, модеран циркус и кабаре Цирконео у Западном холу СПЕНСа, док ће будући Yout Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Paul Ritch из Француске, Лаг и Клаус и  наступити у Фабрици, а Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru, а Netix, Codex i Senzorr u Firchie Think Tank студију. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Омладинска филхармонија у Синагоги, опера за децу Удружења Високо Ц у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Дојо у клубу Б612, у гимназију “Лаза Костић” долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит центар Peaceful Warriors. У Студију М ће се одржати и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолиија Речкина и Александера Лукашевича, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава „Блоом”.

Scroll to Top