unesco-seeklogo

Распродате улазнице и за келтску атракцију Имар и Слободана Тркуљу

Распродате улазнице и за келтску атракцију Имар и Слободана Тркуљу

Тражи се карта више за концерте Дочека 7526. године!

Упркос проширењу капацитета због огромног интересовања, улазнице за концерт келтске атракције, бенда ИМАР који ће наступити 13. јануара у Српском народном позоришту са домаћином и гостом вечери Слободаном Тркуљом, распродате су данас.

Након што су муњевитом брзином распродате улазнице и за наступ Дивне Љубојевић, за многе локације у наредном периоду тражиће се карта више. У малој сали СНП-а, на дочеку 7526. године новосадска публика и бројни гости из региона и Европе имаће прилику да присуствују концерту једног од најбољих келтских састава из Глазгова, који су се, као омиљени бенд Слободана Тркуље одазвали његовом позиву. Чувени српски виртуоз, Слободан Тркуља биће и домаћин вечери који ће публику провести кроз историју настајања несвакидашњих инструмената и музике са различитих простора.

Врло ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима Гигс Tix –а. Очекује се да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту Гигс Tix у Париском магазину у Новом Саду, сваки 21. купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје.

Део програма за Дочек, који подразумева и програме за децу, биће бесплатан и отворен за све посетиоце.

Поред састава Имар и Слободана Тркуље, на више од 21 култне локације широм Новог Сада међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, извођачи најразличитијих жанрова наступиће на потпуно неочекиваним местима. Дивна Љубојевић наступиће у позоришној сали НИС-а, Laibach у Српском народном позоришту, велика регионална поп звезда, Калиопи у Позоришту младих, неки од најзначајнијих џез уметника са наших простора Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, сјајан спој тамбурашких састава из Осијека и Новог Сада предвођених Душаном Свиларом у Студију М, модеран циркус и кабаре Лудифико у Западном холу СПЕНС-а, док ће будући Youth Цреативе Полис, тзв. Кинеска четврт представити програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Паул Ritch из Француске, Лаг и Клаус наступити у Фабрици, Нецоне, Friday Swag, Janchezz, Расхеед и Yeah Left u Quarteru, а Netix, Codex и Senzorr u Firchie Think Танк студију. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Марчело & Напети quintet и Мутант Урбан Данце Ансамбл долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

 

Бесплатни програми и бројне локације отворене за све посетиоце

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Омладинска филхармонија у Синагоги, Опера за децу Удружења “Високо Ц” у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Доџо у клубу Б-612, у гимназију “Лаза Костић” долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит Центар Пеацефул Warriors. У Студију М ће бити одржан и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолија Речкина и Александера Лукашевича, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава „Блоом”.

Сатница и програм Дочека 7526. године у организацији Фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе доступан је на сајту Нови Сад 2021.

 

Scroll to Top