unesco-seeklogo

Душан Свилар са новосадским и осјечким тамбурашима у Студију М

Душан Свилар са новосадским и осјечким тамбурашима у Студију М

Поводом Дочека 7526. године Фондација „Нови Сад 2021” реализује први од неколико пројеката планираних у сарадњи са Осијеком – градом који је био кандидат за Европску престоницу културе 2020.

Размењујући искуства о кандидатури за ову титулу, Осијек и Нови Сад граде културне вредности на којима им може позавидети сваки европски град.

Зато ће, на Дочеку 7526. године Душан Свилар певати за душу, уз пратњу маестралних тамбурашких оркестара из Осијека и Новог Сада. Ово је јединствена прилика за посетиоце да дођу у Студио М и чују најпознатије тамбурашке песме са ових простора које ће измамити осмехе и подстаћи нас да запевамо заједно.

Душан Свилар је завршио музичку академију као један од најталентованијих тенора са ових простора у последњих 20 година. Он је школовани оперски певач који се доказао као сценски уметник у позоришним представама и многим такмичењима. Референце Душана Свилара гарантују добар провод за све који се определе да вече 13. јануара од 21 час проведу у Студију М, а преостала је врло ограничена количина карата по промотивној цени од 500 динара.

Ограничени контигент промотивних улазница за дочек 7526. године за преостале локације у продаји је на свим продајним местима GigsTix-а. Улазнице за концерте Дивне Љубојевић и састава Имар који ће наступити са Слободаном Тркуљом као специјалним гостом распродате су, док се очекује да ће улазнице за остале програме бити ускоро распродате. У сарадњи са Стеријиним позорјем, на продајном месту GigsTix- а, у Париском магазину у Новом Саду, сваки 21. купац улазница за предстојеће концерте добиће неку од књига коју издаје Стеријино позорје. Део програма за Дочек који подразумева и дечје програме биће бесплатан и отворен за све посетиоце.

На више од 21 култне локације широм Новог Сада међу којима су културна, административна, пословна и образовна здања, као и угоститељски објекти, наступиће извођачи најразличитијих жанрова. Дивна Љубојевић наступиће у позоришној сали пословног центра НИС, Лајбах у Српском народном позоришту, Калиопи у Позоришту младих, Матија Дедић и Зоран Предин у Новосадској синагоги, састав Имар и њихов специјални гост Слободан Тркуља у малој сали СНП-а, Филхармонија младих у Синагоги, опера за децу удружења „Високо Ц“ биће изведена у Еђшегу, модеран циркус- Кабаре Бре и оркестар Александра Дујина у Западном холу СПЕНС-а, различита културно-уметничка друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Будући Youth Creative Polis, тзв. Кинеска четврт представиће програме на четири локације за љубитеље техно звука и реп музике, када ће Paul Ritch из Француске, Lag, Klaus и Techa наступити у Фабрици, а Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed и Yeah Left у клубу Quarter. Никола Врањковић наступиће у Новосадском позоришту, Marčelo & Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl долазе у Герила Бар, док ће Ледена шума представити Диско вече.

 

Бесплатни програми и бројне локације отворене за све посетиоце

 

Велики број програма биће бесплатан за посетиоце, као што су Филхармонија младих у Синагоги, опера за децу “Пепељуга” Удружења „Високо Ц“ у Еђшегу, али и наступи различитих културно-уметничких друштва из Зоне 021 у холу Железничке станице. Улаз је слободан и за наступ Саре Ренар и Ане Ћурчин у Културном центру Новог Сада, концерт Јосип А Лисац и Доџо у клубу Б-612, док у гимназију “Лаза Костић” долази Лоран Прокопић са пријатељима, у Музеј Војводине хор „Свети Стефан Дечански“, а у Стартит центар Peaceful Warriors. У Студију М ће бити одржан и поп/рок концерт новосадских музичких школа, Културни центар Футог представиће Анатолиија Речкина и Александра Лукашевича на бајану и балалајци, а Галерија Матице српске виртуелни водич – Доживи уметност уз експерименталне звуке састава Bloom.

Scroll to Top