unesco-seeklogo

Доčек 7528. за најмлађе

Доčек 7528. за најмлађе

Свечани концерт популарне дечје музике, јединствена опера за децу и чувени Колибри – програми су намењени за најмлађе 13. јануара, када се обележава 7528. година по старом календару, а у склопу Доčека, којим заједно славимо чаробне новогодишње празнике – два календара, два писма, али јединство у различитости.

Тако већ од поднева 13. јануара, у Новосадском отвореном универзитету, најмлађа новосадска публика може да ужива у свечаном концерту за децу на којем ће ученице соло певања музичке школе „Исидор Бајић“ и ученици Академије забаве и уметности „О & М“ певати нумере из екранизованих верзија „Анастасије“, „Пепељуге“, „Успаване лепотице“, „Мале сирене“, „Пинокија“ и других бајки, али и популарне празничне песме, као што су „All I Want for Chirstmas is You“ или музичке теме из чувеног филма „Сам у кући“.

Након тога, у Културном центру у Футогу, у 16 сати, наступиће чувени дечји хор Колибри, под диригентском палицом Љиљане Ранђеловић. Овај јединствени дечји хор препознатљиве културе певања, допадљиве интерпретације и високо професионалног односа према музицирању гајеном у осмишљеној љубави према музици, извешће најпознатије песме из богатог репертоара овог ансамбла, по коме га препознају и памте многе генерације. Улаз је слободан.

Кино сала Културног центра Новог Сада у 17 часова отвара врата за јединствену представу за децу „У цара Тројана козије уши“ у изведби удружења „Високо Це“ из Новог Сада. Малишани ће имати прилике да се упознају са једном од најпознатијих народних бајки и легенди које су део нашег културног наслеђа, тако да ће им се овај садржај приближити на интересантан и деци пријемчив начин. Цена улазнице је 600 динара, а представа је намењена деци старијој од четири године.

Кроз Дочек 2020. и 7528. године Нови Сад поново повезује две Нове године, два рачунања времена, два календара, два писма, два концепта, подиже капацитете креативне индустрије и слави јединство различитости будуће Европске престонице културе. Спајање визуелне уметности и музике, као универзалних језика које сви разумемо, издваја Дочек, а самим тим и Нови Сад као град који ће Новосађанима и гостима града пружити јединствен аудио-визуелни доживљај.

Подсећамо, за разлику од Дочека 2020. када су сви садржаји били бесплатни, у центру града, на отвореном, Дочек 7528. је у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима. Улазнице се могу пронаћи на продајним местима Gigs Tix-а и на сајту.

Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница могу се пронаћи на сајту Дочека и на друштвеним мрежама.

Scroll to Top