unesco-seeklogo

Дочек 7528: Фузија панка, рока, џеза, реге, инди поп звука

Дочек 7528: Фузија панка, рока, џеза, реге, инди поп звука

Дочек 7528. у Новом Саду спојиће визуелну уметност и музику најразличитијих жанрова на око 50 локација широм града.

Панк, роцк, џез, реге, инди поп 13. јануара донеће млади састави попут Љубичица, Лолобриђиде, Елементала, Аклее Неон, Кинге Глик, Свемирка, до имена која трају већ деценијама међу којима су Лет 3, Дадо Топић, Love Hunters, Беби Дол.

Панк у најстаријем позоришту
Енергични наступи, провокативни текстови, аутентичан изглед и костими, слободни, храбри, искрени – Лет 3 и Маријачи бенд „El Combo“ стижу право из овогодишње Европске престонице културе, Ријеке у град који ће следеће године понети ту титулу, Нови Сад. Наступ тог хрватског састава, који иначе никога не оставља равнодушним, посебно ће 13. јануара донети нешто ново и несвакидашње, с обзиром на то да је локација Мала сала СНП-а од 20 часова.

Дадо Топић & Time after time у мађарском културном центру
Чувени музичар који је каријеру започео шездесетих година, Дадо Топић, још увек ствара и наступа са истим ентузијазмом, тако да са правом важи за живу легенду рок сцене. Наступао је на преко двадесет фестивала, а иза њега је обимна дискографија која га је сврстала у неке од најпопуларнијих музичара са простора бивше државе. У културни центари „Петефи Шандор“ стиже заједно са бендом Time after time 13. јануара, од 22 часа.

Беби Дол у КС Еђшег
Беби Дол, култна певачица која је обележила поп-рок епоху бивше Југославије, једна од најупечатљивијих појава српске музичке сцене позната по специфичном гласу, наступиће уз Градски хор Београд 13. јануара у културној станици Еђшег, у оквиру Дочека 7528.

Love Hunters у „певајућој књижари“
Познати новосадски састав Лове Хунтерс забављаће своју верну публику у „певајућој књижари“, сада већ култном новосадском месту – Булевар Боокс 13. јануара од 20 сати. Предвођени Миланом Мумином статус култног бенда стекли су раних деведесетих година прошлог века, а данас у оригиналом саставу: Мумин, глас и гитара, Протектор, бас, Thunderman, бубњеви, а ојачани гитаристом Владом Апатинецом, звуче свежије и енергичније него икад.

У некадашњим фабрикама за бојење свиле и обраду коже Лолобриђида и Елементал
Електро-поп састав, Лолобриђида, који су већ више од десет пута били гости Новог Сада, овог пута енергични наступ и заразне песме, које варирају између диска осамдесетих, панка и опуштајућих летњих мелодија, доносе у културну станицу Свилара 13. јануара, од 19 часова. Популарна хип-хоп група из Хрватске, Елементал, која је прошле године прославила 20 година постојања стиже пред новосадску публику 13. јануара у Кожару Српског народног позоришта, а њихов наступ почиње у 22 сата.

Свемирко у Кино сали Железничке станице
Засигурно једна од најзанимљивијих појава на музичкој сцени Балкана – хрватска петорка бенда Свемирко долази у Нови Сад и наступа у оквиру спектакла који се очекује за Дочек 7528. Свемирко ће наступити 13. јануара у Кино сали Железничке станице од 21 сат.

Љубичице и вила ритма и бита у Културном центру Новог Сада
Аутори музике за популарну серију „Жигосани у рекету“, добитници прве награде на такмичењу демо бендова „Твој звук“ – Љубичице су у протеклих годину дана доспели у центар пажње домаће публике, један од „криваца“ за то је и њихова песма „Једва чекам рат људи против машина“ коју су издали у марту 2019. године. Љубичице ће у оквиру ће наступити у Културном центру Новог Сада 13. јануара са почетком у 21 час. Пре њих, од 20 сати, наступиће Осјечанка Аклеа Неон, путујућа музичарка и кантауторка. У медијима је позната као вила ритма и бита, што се јасно види у њеном препознатљивом стилу и песмама које се крећу негде између реге ритмова и нежних љубавних мелодија. Улаз за њен наступ је бесплатан.

Најбоља басисткиња Европе у Новом Саду
Једна од најбољих басисткиња Европе, позната по интерпретацији чувеног хита Ерика Клептона „Tearse in heaven“ које броји преко двадесет милиона прегледа – Кинга Глик стиже у Нови Сад у оквиру Дочека 7528 и наступиће у Радничком дому 13. јануара од 20 часова. Сјајна музичарка из Пољске већ иза себе има три албума и бројне награде – за нову наду, откриће године и друге, а сцену је већ делила са великим именима.

Подсећамо, за разлику од Дочека 2020. када су сви садржаји били бесплатни, у центру града, на отвореном, Дочек 7528. је у затвореним просторима, широм града, у вечерњим сатима. Улазнице се могу пронаћи на продајним местима Gigs Tix-а и на сајту.

Све информације о извођачима, сатници, локацијама, продаји улазница могу се пронаћи на сајту Дочека и на друштвеним мрежама.

Scroll to Top