unesco-seeklogo

Буч Кесиди: Потребно нам је више пројеката попут Дочека

Буч Кесиди: Потребно нам је више пројеката попут Дочека

„Онлајн Дочек је страва идеја, пуно жанрова је обухваћено, Електрични оргазам, Surreal који је веома активан у хип хопу, неки нови звук који ми доносимо, ту је и Васил, заиста нешто што бисмо волели да слушамо и уживо“, сагласни су момци Лука Рацић и Зоран Зарубица из бенда Буч Кесиди, које ће публика имати прилику да види и чује у оквиру онлајн Дочека 7529. на платформи visitns.rs.

„Мислим да нам је потребно више оваквих пројеката, јер имам утисак да се свуда у свету овакве ствари раде, само је код нас то мало слабије, али ево Нови Сад је први који је кренуо у том неком јачем продукцијском смеру“, каже Зоран.

У оквиру наступа инди поп дуа уметнички ће бити представљен концепт и идеја простора будуће Челичане на Великом Лиману, која ће бити део центра савременог стваралаштва у Новом Саду. Када је реч о будућој Европској престоници културе, момци истичу град као један од омиљених за наступе.

„Концерти у Новом Саду су нам увек били страва. Увек је било пуно људи, који су нас пријатно дочекали. Можда има и везе са тим што Нови Сад јесте центар, али није Београд и није жариште свега, некако је све мало мирније и алтернативније, зато је и забавније“, причају Лука и Зоран.

Иако постоје од 2013. године, до шире публике стигли су еуфорично 2019. када је изашао њихов други студијски албум „Еуфорија“ који се исте године нашао на листи најбољих албума, а почетком прошле године номинован је за престижну награду IMPALA независни европски албум године.

„Највише нас је изненадила брза реакција људи на тај албум. Чим је изашао некако су сви одреаговали. И критике и реакције су све биле буквално у првих недељу дана. Чини ми се да је некако универзално прихваћен и публика је одмах певала песме на концертима. Како је изашао албум некако се одмах све десило“, коментарише Лука њихов до сада најуспешнији албум, са ког се као најпознатија истакла песма „Нема љубави у клубу“, која је освојила и MAC награду за алтернативну поп песму године.

дочек 7529

 

Јединствени Дочек у Новом Саду који спаја две Нове године, два календара и два рачунања времена, 31. децембра и 13. јануара, први пут ће бити реализован у онлајн формату, отварајући нове просторе за културу како би Српска Атина спремно дочекала титулу Европске престонице културе.

Поред бенда Буч Кесиди, 13. јануара наступиће познати виолиниста Стефан Миленковић са Василом Хаџимановим и камерним оркестром Камерата академика, Електрични оргазам, репер Surreal, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Новосадски дувачки квинтет, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић, хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Софија, Модошанов, Ивана Тешић, Ведрана Вукојевић

Scroll to Top