unesco-seeklogo

Отворен конкурс за учешће у програмском луку „Дочек” у Новом Саду

Отворен конкурс за учешће у програмском луку „Дочек” у Новом Саду

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” расписaла је јавни позив за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програмског лука „Дочек”.

Право учешћа на конкурсу имају регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације који обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, са територије града Новог Сада, у чијим просторима се обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника, и који поред тога делују у циљу подршке маргинализованих уметничких група и појединаца.

Рок за подношење пријава је 16. новембар 2021. године у 16 часова, а одлука о избору корисника средстава биће донета најкасније у року од седам дана од затварања конкурса.

Циљ овог јавног позива јесте подршка извођачима, афирмисаним и маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца, а намењен је програмима који ће бити реализовани у оквиру свечаног отварања године културне престонице, у току програмског лука „Дочек”. Средства за реализацију предметног конкурса износе укупно милион и двеста хиљада динара.

За сва додатна питања у вези са поступком пријављивања на конкурс, заинтересовани се могу обратити путем мејла на адресу docek@ns2022.rs, најкасније до 5. новембра 2021. године.

Више информација о позиву пронађите на линку.

„Дочек” је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности, два програмска концепта и два отварања године титуле Европске престонице културе. „Дочек” слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

Овога пута, 13. јануар представља и почетак године титуле Европске престонице културе, када ће бити одржана свечана церемонија отварања. Бројни догађаји широм града, на више од 20 локација, у затвореним просторима, уз неколико стотина европских и домаћих уметника који учествују у програму „Дочека”, не само да доприносе развоју културне сцене у Новом Саду, него активирају и неочекиване просторе и стављају их у службу културе.

Scroll to Top