unesco-seeklogo

Дочек 7530: Почиње продаја улазница за 13. јануар

Дочек 7530: Почиње продаја улазница за 13. јануар

Продаја улазница за концерте у затвореним просторима 13. јануара у оквиру Дочека у Новом Саду почиње у понедељак, 20. децембра у подне.

Врло ограничен број улазница по специјалним, промотивним ценама, биће доступан онлајн на сајту gigtix.com, где могу да их набаве и сви заинтересовани ван Србије, као и на готово 50 Gigstix продајних места широм Србије.

Уз строго поштовање епидемиолошких мера, капацитети концерата, самим тим и број улазница биће ограничени. 

Догађаји ће бити организовани у складу са епидемиолошким условима и мерама које буду актуелне у тренутку одржавања догађаја. На догађајима ће бити неопходно ношење маски и држање дистанце. Уколико дође до промена званичних мера кризног штаба све информације ћемо објавити на вебсајту docekns.rs.

На Дочеку 13. јануара, којим почиње и година Европске престонице културе у Новом Саду, наступиће бројни светски, регионални и домаћи уметници на више од 40 локација. Један од најпопуларнијих британских електронских састава, Morcheeba, наступиће у Позоришту младих, у првој Градској концертној дворани француски бенд Nouvelle Vague, док ће краљицу фада Carminho угостити Српско народно позориште. У Градској кући наступиће један од најбољих кларинетиста, Andreas Ottensamer, у Новосадском позоришту фински џез музичар Jimi Tenor, а у Цркви имена Маријиног, познатијој као Катедрала, аутентична америчка певачица Chrysta Bell. Простор СКЦНС Фабрика, у Креативном дистрикту, угостиће британски број један d’n’b звука, Rudimental DJ, док ће кантауторка Бојана Вунтуришевић наступити у Културној станици Свилара. Од великих регионалних уметника очекују нас наступи Јосипе Лисац у Синагоги, Дамира Урбана у Реформаторској цркви и Матије Дедића у Културној станици Еђшег. Биља Кристић и Бистрик Оркестар наступиће у НИС сали, а њима ће се придружити бројна друга имена, широм Новог Сада.

Детаљан програм, сатнице и локације концерата 13. јануара можете пронаћи ОВДЕ.

Свечано отварање на главном градском булевару на отвореном

Пре свих наступа, централни догађај, свечано отварање Европске престонице културе, представа „Зенитеум :: 2022“, словеначког редитеља Драгана Живадинова, заказана за 13. јануар, славиће кроз уметност и културу, велика имена српске науке – математичаре Милеву Марић Ајнштајн и Милутина Миланковића. Поставка свечаног отварања је архитектонско-мултимедијални подухват који у Србији до сада није рађен, а само отварање биће одржано на једном од главних градских булевара, испред Бановине.

Улаз на све програме у оквиру новосадског Дочека 31. децембра слободан

Програми у оквиру новосадског Дочека 31. децембра биће инспирисани ликом и делом великог научника Николе Тесле, па ће тако код моста Дуга премијерно бити изведен део представе „Тесла, изуметник“ у режији Небојше Брадића, у изведби Српског народног позоришта, која укључује и публику, формирајући поворку преко моста до Подграђа Петроварадинске тврђаве, где ће бити мултимедијална Теслина светлосна галерија. Током 31. децембра и 1. јануара, Теслина светлосна галерија представиће ретко виђене светлосне инсталације и спој различитих уметника који приређују аутентичан аудио-визуелни доживљај. Неки од најзначајнијих уметника из области светлосних уметничких инсталација и перфоманса који ће се представити су др Алберто Новело, Иван Марушић Клиф, Петко Танчев, др Милица Стојшић са студентима Факултета техничких наука у Новом Саду и Сташа Кукић, али и музичари као што су Nipplepeople, Канда, Коџа и Небојша, Ђорђе Миљеновић, Noise Destruction, Минилинија, али и аустријски трио Elektro Guzzi и дуо Kruder & Dorfmajster. Партнер Теслине светлосне галерије је компанија НИС. Цео програм 31. децембра је бесплатан.

Детаљне информације, сатнице и локације за Дочек 31. децембра и 13. јануара можете пронаћи ОВДЕ.

У оквиру свих програма на Дочеку у Новом Саду строго ће се поштовати све епидемиолошке мере, које буду на снази у тренутку реализације догађаја.

Scroll to Top