unesco-seeklogo

Милутин: Време и васељена

Милутин: Време и васељена

Спектакуларна изложба под насловом „Милутин: Време и васељена” у Студију М (Игњата Павласа 3) представља својеврсно путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, кроз мултимедијални спој дигиталног и аналогног уметничког израза.

Током последњег дана 2022. године, одржаће се бројна стручна вођења кроз изложбу „Милутин: Време и васељена” (Студио М). Улаз на изложбу је слободан, али је неопходна пријава. За стручно вођење се можете пријавити тако што ћете изабрати један од испод понуђених термина у којем желите да посетите изложбу. Кликом на линк отвориће се формулар чијим попуњавањем ћете завршити процес пријаве за стручно вођење у одређеном термину. У случају евентуалних непредвиђених измена, обавестићемо вас на време.

Пријавите се за стручно вођење кроз изложбу „Милутин: Време и васељена” 31. децембра, у неком од понуђених термина:

12.00 
13.00 
14.00 
15.00 
16.00 
17.00 

Уоквирена причом о трајању, ова изложба води нас путем развоја цивилизације, а кулминира у отварању кода Милутина Миланковића откривајући тајну уткану у само време. Аутор визуелно-уметничког дела поставке је др Душан Јововић, аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац Миланковићевог живота и дела, којим се бави више од 50 година.

Дочек прелазак између две календарске године обележава кроз мноштво догађаја, који цео град виде као сцену. Филозофија овог јединственог аудио-визуелног доживљаја је јединство у различитости, (су)живот у дуалности – између два календара, дана и ноћи, светлости и таме, звука и слике, прошлости и будућности, традиције и савремених технологија, које повезује јединствена енергија. Тако изложба „Милутин: Време и васељена” представља читаву идеју Дочека у једном догађају, посредством иновативне 3D mapping технологије и аналогних ликовних елемената у виду скулптура и инсталација.

Радно време у току празника и термини стручних вођења:

1. и 3. јануар / отворено од 12 до 20 часова, са кустоским вођењима на сваких сат времена

2. јануар / отворено од 12 до 20 часова, са стручним ауторским вођењем проф. др Александра Петровића у 15, 17 и 19 часова

6. јануар / затворено

7. јануар / затворено

Scroll to Top