unesco-seeklogo

Констракта & Земља грува

Констракта & Земља грува

Констракта & Земља грува наступају 13. јануара у 23 часа на Дочеку, у Српском народном позоришту, на великој сцени Јован Ђорђевић. Констракта је освојила Европу, оборила рекорде слушаности, опчинила непосредношћу, а сада стиже да заједно будемо здрави и прославимо 7531. годину!

Ана Ђурић, познатија под уметничким именом Констракта, чланица је бенда Земља грува од њиховог оснивања. Регионалну славу, готово преко ноћи, стиче победом на фестивалу Песма за Евровизију чиме је постала српска представница на фестивалу Eurosong у Торину (Италија) 2022. године са песмом „In corpore sano“. Музиком се бави 20 година, а своје корене вуче још од бенда Mistake Mistake са којима је наступала до 2007. године. Исте године, чланови и чланице бенда Mistake Mistake – Зое Кида, МC Милован и Констракта – формирају бенд Земља грува, Грувленд издаваштво и Грувленд продукцијски студио, који постаје окосница свих даљих пројеката овог колектива.

Бенд Земља грува до сада је објавио два ЛП албума („WTF is Gruvlend?“ – 2010. године и „Шта стварно желиш?“ – 2016. године), ЕП издање посвећено Дину Дворнику и више синглова, на којима Констрактине нумере остварају велики успех. Од највећих хитова бенда, са којима је обишла целу бившу Југославију, издвавају се песме „Нисам знала да сам ово хтела“, „Ђанго“, „Плодни дани“, „Једном је сада“, „Туга“, „Мама“ и друге.

Соло песме под Грувленд етикетом почела је да објављује од 2019. године и инстант је привукла пажњу публике жанровским иновацијама у песмама „Жваке“ и „Неам шамана“.

„Триптих“, концептуални спој три различите композиције, недељама је први у трендингу, освојио је званичну хрватску billboard листу и постао вирални хит са преко милион прегледа на платформи YouTube. Поред „In corpore sano“, „Триптих“ чине песме „Мекано“ и „Нобл“.

Овог лета наступаће на готово свим фестивалима у региону заједно са бендом Земља грува, са којим ће извести како своје соло пројекте, тако и и највеће хитове овог бенда. Јер уметница мора бити здрава!

Улазнице по промотивној цени можете купити online, као и у целокупној Gigs Tix продајној мрежи.

Scroll to Top