unesco-seeklogo

СКЦНС Фабрика / Дистрикт

СКЦНС Фабрика / Дистрикт

Фабрика је програмски простор Студентског културног центра Новог Сада, који се налази у Креативном дистрикту, делу града који је након више деценија доживео трансформацију и, уз поштовање специфичног идентитета локације, постао центар савременог стваралаштва.

СКЦНС Фабрика, сада у друштву обновљених простора Креативног дистрикта – Радионице, Складишта, Мензе, Бироа и Културне станице Лиман, представља добро познато место за размену разноврсних уметничких садржаја. Фабрика пружа низ могућности, јер је простор веома прилагодљив разним програмским дешавањима.

Студентски културни центар Нови Сад (СКЦНС) је основан 1993. године и од великог је значаја за културни живот младих у Новом Саду.

Програмско деловање Установе одвија се кроз књижевно, позоришно, музичко и ликовно стваралаштво, инсистирањем на правим уметничким вредностима, чиме врши образовну улогу код младих. Посебно место припада младим талентима и њиховом афирмисању.

На годишњем нивоу СКЦНС реализује преко 60 концерата, 40 колективних и самосталних изложби, 40 говорних програма, радионица и берзи (стрип, винил, берзе дизајна, ручних радова итд), 10 књижевних/музичких издања и њихових промоција, неколико позоришних представа и четири велика фестивала.

СКЦНС је добитник Октобарске награде Града Новог Сада 2011. године за допринос у области културе и образовања, допринос унапређењу мултикултуралности и утицај на друштвени живот младих.

Инди рок звезде, бенд Shortparis, који је надалеко познат по наступима уживо, одржаће ексклузиван доживљај у простору новосадског индустријског наслеђа, у обновљеној Фабрици, 13. јануара на Дочеку 7531. године. Не пропустите аудио-визуелни догађај који ће у минималистички амбијент Фабрике довести авангардни бенд који обара рекорде слушаности и гледаности на свим платформама и који изнова задивљује својим електронским звучним пејзажима.

Scroll to Top