unesco-seeklogo

Завршен Јавни конкурс за учешће у програму Дочека: Одобрено 13 пријава

Завршен Јавни конкурс за учешће у програму Дочека: Одобрено 13 пријава

На Јавном конкурсу за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програма Дочека, одобрено је 13 пријава.

Конкурс је намењен финансирању уметничких програма који ће се реализовати 13. јануара 2023. године, у просторима независног културног стваралаштва, а његов циљ је подршка извођачима и извођачицама, било да су већ афирмисани аутори и ауторке или припадају маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца и појединки. Осим тога, идеја је да се унапреди сарадња и размена садржаја између независне и институционалне културне сцене, да се материјално подрже како млада удружења и угоститељи, тако и афирмисани локали са фокусом на реализацији програма на пољу извођачке уметности, затим да се подигну продукцијски капацитети и квалитет програма, као и да се створи платформа за реализацију и продукцију догађаја од уметничке вредности.

Листa пројеката одабраних на Јавном конкурсу:

Редни број  Подносилац пријаве Назив пројекта
1. Друштво за подршку осабама са аутизмом града Новог Сада (ДПОСА) Сликама изграђен мост
2. Креативна радионица „Бункер” Dirty Recorts (Прљаве плоче)
3. Кафе Перо д.о.о. Нови Сад Српсконовогодишњи спектакл
4. Културни центар ЛАБ Кене Бери (РС) х Допе Кукјата (МК)
5. ПР УР Довиђења Lets Mix it Showcase
6. Никола Пејовиh ПР Мали Паб Електрана 2022
7. Кафе бар Диего Дочек уз Газорпазорп!
8. Булевар букс д.о.о. Концерт састава Deep Steady 
9. Удружење Осмоза К9 Station Reunion New Уеаг
10. Camila Club Absolut Концерт групе Шишарке
11. ПР Дубравка Поповић УР Три петице Туда-свуда
12. Милица Протић ПР УР The Pub NS Рор Rock Party 2022
13. The lwano Project Foundation
Digital Art – TWO

Право на учешће имали су сви регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације које обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, у чијим се просторима обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника и уметница, а који поред тога делују и у циљу подршке маргинализованим уметничким групама и појединцима и појединкама.

Дочек је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности и два програмска концепта. Дочек слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

Ове зиме, за Дочек 2023. и Дочек 7531. године, визуелни уметници и уметнице побринуће се за визуелне идентитете и сценске ефекте који ће пружити ново искуство уживања на наступима домаћих, регионалних и светских музичких звезда, најразличитијих жанрова: Tigran Hamasyn, Севдализа, Kosheen, Shortparis, Лајко Феликс, Stereo MC’s, Ке Ма и Шихан Ванг, Haelos, Nneka, Biesmans, YU група, Репетитор, Обојени програм, Даница Црногорчевић, Perpetuum Jazzile, Divanhana, Eyot, Сана Гарић, ABOP, Тијана Богићевић, Монохром, Кал и други.

 

Одлука о расподели средстава по Јавном конкурсу

Scroll to Top