unesco-seeklogo

La Banda

La Banda

Лирика тамбуре и мелодија овог поднебља нашле су пут до нових генерација захваљујући саставу La Banda који ће наступити 13. јануара, у 20 часова, у Културној станици Буковац, као део програма Дочек 7531. У новогодишњој ноћи чланице састава с публиком ће поделити свој слободни дух и чисту љубав према музици.

Тамбурашки састав La Banda основан је крајем 2013. године са жељом да се на тамбурама изводи популарна, филмска, ауторска и диско музика, као и одабране песме народног жанра. Иако долазе из различитих крајева Србије, чланице састава живе у Новом Саду, а наступају широм Србије и у земљама у окружењу. Обзиром на богато концертно искуство, њихови наступи су програмски конципирани и трају око два сата, а репертоар је прилагођен прилици и публици.

Контрастна, а складна, La Banda је спој традиције и младости, девојака и тамбуре.

Састав La Banda добио је Награду жирија публике и Награду за најлепшу нову песму „У мом загрљају“ на Тамбурица Фесту 2014. године у Новом Саду, као и Прву награду за најбољи оркестар и Награду за најбољу солисткињу инструменталисткињу – Милана Миланковић, прим на 14. Старчевачкој тамбурици.

Scroll to Top