unesco-seeklogo

Vojvođanski Blues Band и Тихомир Поп Асановић

Vojvođanski Blues Band и Тихомир Поп Асановић

Чувени Vojvođanski Blues Band и Тихомир Поп Асановић, хрватски џез-рок и фјужн клавијатуриста, оргуљаш и композитор, наступиће на Brodu Zeppelin у оквиру Дочека у Новом Саду, 13. јануара, од 21 час. Панонски блузери и један од најбољих југословенских клавијатуриста свих времена заљуљаће нас на Дунаву, на броду са најлепшим погледом на Петроварадинску тврђаву.

Vojvođanski Blues Band, у разним саставима, постоји више од педесет година, још од давне 1968 године. Најпознатији и најплоднији период бенда везује се за име певача и текстописца Драгана Јуришића, након чије преране смрти (2008) бенд практично престаје да постоји. Крајем 2017. група ентузијаста и поштовалаца рада Vojvođanski Blues Band, окупљена око гитаристе Атиле Шотија, одлучила је да поново оживи причу о бенду који је повлачењем оставио празнину на војвођанској блуз сцени, најпре обележавањем педесетогодишњице од настанка састава, а онда и тако што ће приказати музику коју је бенд свирао у савременим блуз, џез и рок аранжманима. Током проналажења одговарајућих музичара за овај подухват, кроз групу је прошло на десетине уметника из целе Војводине, укључујући и један број оних који су раније учествовали у раду Vojvođanski Blues Band.

Уз војвођанске блузере наступиће и Тихомир Поп Асановић, први власник Hammond оргуља у тадашњој Југославији и један од ретких фанки аутора којег су уважавали у земљи и иностранству. У каријери која траје више од пола века, Поп Асановић је са групом Тиме одсвирао „Дневник једне љубави“ Јосипе Лисац, био је члан бенда Септембар и Б.П. Цонвентион Бошка Петровића, а објавио је и антологијске албуме „Мајко земљо“ и „Поп“, као и повратнички соло албум симболичног назива „Повратак првој љубави“. Асановић је активно свирaо у Југославији и касније када је живе у Њујорку где је сретао и многе светске музичаре какви су Запа, Синатра, Мајкл Џексон и други.

Карте за овај наступ продаваће се на улазу, на Brodu Zeppelin, по цени од 1000 динара.

Scroll to Top