unesco-seeklogo

Дочек је сутра у Новом Саду – капацитети скоро попуњени

Дочек је сутра у Новом Саду – капацитети скоро попуњени

Сутра, 13. јануара, у Новом Саду одржаће се спектакуларни Дочек у оквиру којег ће широм града бити одржано више од 40 догађаја. Јединствена прослава Нове године по јулијанском календару биће још једно узбудљиво аудио-визуелно путовање за све Новосађане и Новосађанке, али и све госте који 13. јануар планирају да проведу у Српској Атини.

Захваљујући великом интересовању за Дочек 13. јануара већина наступа је распродата, али за неколико концерата још увек можете обезбедити улазнице. Карте се и даље продају на свим Gigs Tix продајним местима, као и online на њиховом сајту за следеће наступе: Констракта и Земља грува очекују вас у Српском народном позоришту, Shortparis у Фабрици, Haelos у Позоришту младих, ABOP у Радничком дому, Ке Ма и Шихан Ванг уз Silk & Wind дуо у Новосадском поозоришту, а Сана Гарић у Културној станици Свилара.

За поједине концерте продаја карата ће се обављати и на самом улазу, уколико се пре тога не распродају: ABOP, Сана Гарић, Shortparis, Констракта и Земља грува и Haelos. Због великог интересовања, за три наступа је обезбеђен врло ограничен број додатних улазница, које ће се такође продавати на улазу: Севдализа, YU група и Divanhana. Улаз на све догађаје на свим локацијама, као и продаја карата на улазу за поједине концерата, отпочеће сат времена пре почетка наступа.

Рекордном брзином распродате су улазнице за наступе новосадског ди-џеја, продуцента и музичког Маверика Space Motion & Tribe у Музеју савремене уметности Војводине, уз Undercatt, још једно велико име светске електронске сцене, као и за једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, Ђорђа Давида и Иване Петерс у Културној станици Барка, афричке R’n’B принцезе Nnekе у Синагоги, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале Тијанe Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајкa Феликсa у Реформаторској цркви, најбољег џез бенда из Србије EYOT у Културној станици Еђшег, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић”, певачице духовне и етно музике Данице Црногорчевић у Српском народном позоришту и легендарне YU групе у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Део Дочека биће и програми у култним новосадским кафићима, па нас тако очекује наступ ди-џеја Марка Настића, македонског састава Допе Кукјата, којем се придружују локални репери Кене Бери и Зицер, а ту су и бенд Газорпазорп, састав Шлагворт и многи други.

Фото: Владимир Величковић

Scroll to Top