unesco-seeklogo

Јединствени Дочек 13. јануара – обезбедите улазнице на време

Јединствени Дочек 13. јануара – обезбедите улазнице на време

Након јединствене прославе 31. децембра у Новом Саду, Дочек наставља своју традицију слављења две Нове године и 13. јануара, широм града, претварајући концерте у затвореним просторима у посебно аудио-визуелно искуство.

На Дочеку 13. јануара у Музеју савремене уметности Војводине наступиће новосадски ди-џеј, продуцент и музички маверик Space Motion & Tribe, уз Undercatt, још једно велико име електронске сцене. У сличном ритму из региона стиже хрватски лајв техно састав ABOP, који ће наступити у Радничком дому. Позориште младих угостиће звезде из Лондона Haelos, а најбољи џез бенд из Србије EYOT наступиће у Културној станици Еђшег. У Српско народно позориште стиже добитница Elle Style Awards признања Констракта и Земља грува, као и певачица духовне и етно музике, Данице Црногорчевић. Рок, инди и алтернативни звук, свако на свој јединствен начин, доносе Shortparis у Фабрици, Сана Гарић у Културној станици Свилара и Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка. Виртуози класичне музике  Ке Ма и Шихан Ванг, уз Silk & Wind дуо, одржаће концерт у Новосадском позоришту.

Улазнице за концерте у оквиру Дочека 13. јануара су у продаји на свим Gigs Tix продајним местима, као и online на њиховом сајту.

За мање од месец дана улазнице су већ распродате за наступ једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, афричке R’n’B принцезе Nnekе у Синагоги, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајкa Феликсa у Реформаторској цркви, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале Тијанe Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић” и легендарне YU групe у unplugged издању у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.

Да би концерти заиста били претворени у доживљаје, 13. јануара, заједно са извођачима и извођачицама, на томе ће радити реномирани уметници и уметнице међу којима су редитељ Александар Николић, аудио-видео дизајнер Петар Билбија, студенткиња Академије уметности у Новом Саду Светлана Клопан, Дејан Стојков, Тијана Јеврић али и институције као што је Академија уметности у Новом Саду и многи други.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Фото: Промо, Дарко Мареш, Коста Ђураковић

Scroll to Top