unesco-seeklogo

ПРАВИЛА О ПРИВАТНОСТИ

Добро дошли у нашу Политику приватности!

 

Ми смо Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”, са седиштем на адреси Трг слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130 (у даљем тексту: ми или Фондација). Наша Политика приватности је документ који одражава Фондацијин темељни приступ приватности корисника и показује како прикупљамо, делимо и користимо ваше личне податке. Такође, Политика приватности објашњава како можете остварити права која имате као субјект података. 

Пошто ценимо приватност свих посетилаца нашег веб-сајта, креирањем ове Политике приватности желели смо да обраду ваших личних података учинимо јасном, транспарентном и разумљивом за вас.

Ова Политика приватности се односи на све појединце који приступају нашем веб-сајту на https://docekns.rs/sr/home/ , шаљу нам упите путем веб-сајта или се пријављују на наш њузлетер.

Ми смо у позицији контролора података, што значи да прикупљамо и обрађујемо личне податке у вези са интеракцијама на нашем веб-сајту и коришћењем наше услуге.

Заједно са нашим Условима коришћења и Политиком о колачићима, ова Политика приватности је део Уговора који се односи на вас. Стога вас молимо да га пажљиво прочитате како бисте разумели све потребне информације у вези са заштитом ваших личних података.

Сваки израз написан великим словима, али недефинисан у овој Политици приватности, имаће значење које му је дато у нашим Условима коришћења.

У случају да имате било каквих питања у вези са овом Политиком приватности, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs.

 

 1. Дефинисани појмови
 2. Које личне податке прикупљамо?
 3. Зашто прикупљамо личне податке?
 4. Лица млађа од 15 година
 5. Како користимо прикупљене личне податке?
 6. Колико дуго чувамо личне податке?
 7. Са ким делимо ваше личне податке?
 8. Ваша права
 9. Како одржавамо безбедност личних података?
 10. Промене политике приватности
 11. Контактирајте нас

 

 1. Дефинисани појмови

 

Појам Значење
Сагласност Ваш изричити пристанак на обраду ваших личних података. Особе које имају 15 или више година могу саме дати пристанак на обраду својих личних података.
Колачићи

 

Мали делови података који се чувају на вашем уређају (рачунару или мобилном уређају), који се користе за праћење вашег коришћења веб-сајта и за састављање статистичких записа о активностима веб-сајта. За детаљније објашњење употребе колачића и начина на који можете да управљате њима, посетите нашу Политику колачића.
Процесор података Било које физичко или правно лице које обрађује личне податке у наше име. Можемо користити услуге различитих провајдера услуга како бисмо ефикасније обрађивали ваше личне податке.
Субјект података

или

ти

Свако физичко лице које дели своје личне податке са нама.
ГДПР Општа уредба о заштити података 2016/679.
Лични подаци Било која информација која се односи на идентификовано физичко лице или оно које је могуће идентификовати – Субјект података.

 

Ø  Идентификовано физичко лице је оно које се може идентификовати, директно или индиректно, користећи идентификаторе као што су име, идентификациони број, подаци о локацији, онлајн идентификатор, или помоћу једног/више фактора који се односе на физички, физиолошки, генетски, ментални, економски, културни или друштвени идентитет.

 

Сходно томе, подаци о правном лицу не могу се сматрати личним подацима, али регистрација у име правног лица може укључивати дељење личних података. На пример, информације које се односе на предузећа са једним лицем могу представљати личне податке када омогућавају идентификацију физичког лица.

 

Ова правила се такође примењују на све личне податке у вези са физичким лицем у току професионалне делатности, као што је запослење у компанији или организацији, број пословног телефона запосленог или адреса пословне е-поште као што је „ime.prezime@kompanija.com”.

 

Ова Политика приватности се не примењује на информације које не могу довести до идентификације појединца (анонимизоване информације).

 Обрада Свака активност или скуп активности које се обављају на личним подацима или скуповима личних података, без обзира да ли су аутоматизовани или не, као што су прикупљање, снимање, организација, структурирање, складиштење, прилагођавање или измена, преузимање, коришћење, откривање преносом, ширењем или на други начин стављање на располагање, усклађивање или комбиновање, ограничавање, брисање или уништавање.
Услуге Учинити доступним било који садржај на веб-сајту. Услуга не укључује било које друге (ако их има) услуге које пружамо без коришћења веб-сајта.
Веб-сајт  Наш сајт, доступан на адреси https://docekns.rs/en/home.

 

 

 1. Које личне податке прикупљамо?

Ваше личне податке можемо прикупљати и добијати на неколико начина:

добровољно – податке које намерно делите са нама, коришћењем нашег веб-сајта или контактирањем преко наше опште контакт мејл адресе:docek@ns2022.rs.

 

 • аутоматски – подаци које прикупљамо када приступате нашем веб-сајту

 

 • коришћењем колачића – детаљно објашњено у нашој Политици колачића

 

Сви прикупљени лични подаци могу се поделити у следеће групе:

 

 • Подаци које сте ви дали

 

Е-адреса

Да бисте се претплатили на наш Њузлетер и примали наш садржај, замолићемо вас да оставите ваш имејл.

 

Додатне информације

У случају да желите да нас контактирате путем контакт форме доступне на нашем веб-сајту, или путем било које друге e-mail адресе доступне на нашем веб-сајту (укључујући нашу општу контакт адресу е-поште: docek@ns2022.rs), од вас ће бити затражено да унесете своје име, имејл и поруку.

Правила о обради података односе се само на податке о физичким лицима, а не регулишу податке о правним лицима (као што су предузећа). Међутим, у случајевима када се информације односе на предузећа са једним лицем, оне могу представљати личне податке, ако ти подаци омогућавају идентификацију физичког лица. Ова правила се такође примењују на све личне податке који се односе на физичка лица у току професионалне делатности, као што су чињеница запослења у предузећу/организацији, број пословног телефона запосленог или пословна адреса е-поште као што је „ime.prezime@kompanija.com”.

Сви лични подаци које нам доставите морају бити истинити, потпуни и тачни. Као субјект података, имате обавезу да нас обавестите о свим променама таквих личних података.

 

 • Аутоматски прикупљени подаци

 

Технички подаци

Када приступите нашем веб-сајту, неке информације о вама биће аутоматски прикупљене. Такви подаци укључују вашу ИП адресу, тип уређаја и јединствени идентификациони број, претраживач, широку географску локацију (нпр. држава или град) и друге сличне техничке информације. Ови технички подаци такође укључују информације које прикупљамо коришћењем колачића и сличних технологија за праћење. Више о томе можете прочитати у нашој Политици колачића.

Ми меримо саобраћај и трендове коришћења за наш веб-сајт коришћењем аналитичких алата, који прикупљају информације које ваш уређај шаље на наш веб-сајт. На пример, анализирамо веб-сајтове које посећујете, додатке које користите, као и друге информације које нам помажу да побољшамо наш веб-сајт. Такве аналитичке информације се прикупљају и користе заједно са идентичним информацијама од других корисника, тако да се не могу користити за идентификацију неког одређеног појединца.

 

Подаци о вашем коришћењу

Прикупљамо и снимамо податке и сесије када приступате нашем веб-сајту и користите га. Такве информације могу укључивати личне податке.

 

Подаци о мобилном уређају

У циљу обезбеђивања најбољег перформанса нашег веб-сајта, као и спровођења анализе даљег побољшања, прикупљамо одређене податке са вашег мобилног уређаја. Такви подаци се могу односити на тип вашег мобилног уређаја, идентификациони број, датум и временске ознаке коришћења веб-сајта. Поред тога, технологије праћења које користимо на веб-сајту помажу нам да прикупимо збирне, неличне статистичке податке.

 

 1. Због чега прикупљамо личне податке?

 

Подаци које прикупљамо  Сврха прикупљања Правни основ
 

 

 

 

 

Име и презиме, адреса е-поште, други подаци доступни на вашем налогу на друштвеним мрежама (ако одлучите да нас контактирате путем Фејсбука, Инстаграма или Јутјуба), као и сви додатни подаци које одлучите да поделите са нама.

 

Одговори на ваше упите

 

Прикупљамо ваше личне податке да бисмо:

 

·         одговорили на ваше упите послате на: docek@ns2022.rs, путем друштвених мрежа, или било које друге адресе е-поште доступне на нашем веб-сајту;

 

·         Вам одговорили у вези са другим захтевима које нам упутите, или када изразите интересовање за добијање информација о нама.

 

 

 

 

Обрада је неопходна за извршење Уговора, склапање таквог Уговора са Вама, као и за одговарање на Ваша питања или захтеве у вези са коришћењем нашег веб-сајта или културних станица.

Е-адреса. Њузлетер

 

Ако одлучите да се претплатите на добијање њузлетера од нас, ми ћемо задржати вашу е-адресу. На овај начин можемо да вас обавештавамо о важним изменама.

Обрада се заснива на вашој сагласности. Такву сагласност можете повући у било ком тренутку, што неће утицати на законитост обраде на основу вашег пристанка пре таквог повлачења.

 

У случају да желите да се од‌јавите са нашег њузлетера, то можете учинити тако што ћете пратити упутства на крају сваке е-поште коју сте добили од нас.

Технички подаци и подаци о мобилним уређајима. Управљање, анализирање и побољшање нашег веб-сајта и услуге


Аутоматски прикупљене информације се користе за:

·         управљање нашим веб-сајтом,

·         побољшање употребе и перформанса нашег веб-сајта, одржавајући га ажурираним и релевантним,

·         анализирање употребе веб-сајта као и мерење интересовања наших посетилаца,

·         утврђивање да је садржај на веб-сајту представљен најефикасније за вас и ваш уређај.

Обрада се заснива на вашој сагласности. Осим ако је неопходно да се пружи услуга или њен део, пружање ваших личних података није законски или уговорни захтев и можете одбити да откријете било какве личне податке.

 

Сагласност можете повући у било ком тренутку и то неће утицати на законитост обраде на основу вашег пристанка пре повлачења.

 

 

Никакви лични подаци се не обрађују ван одређене сврхе. Не продајемо било какву врсту личних података, не откривамо личне податке другим трговцима, нити дајемо ваше личне податке било којој трећој страни осим ако смо на то стриктно приморани законом.

 

 1. Лица млађа од 15 година

 

Сајт није намењен деци и не прикупљамо свесно податке који се односе на децу. Ако сте млађи од 15 година, молимо вас да нам не дајете никакве личне податке о себи.

У случају да откријемо да смо прикупили личне податке од особе млађе од 15 година, такве информације ће бити одмах избрисане.

Ако верујете да смо прикупили личне податке од особе млађе од 15 година, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs.

 

 

 1. Како користимо прикупљене личне податке?

 

Нећемо користити било који од прикупљених личних података који се односе на вас без вашег пристанка или без одговарајуће правне основе у складу са одељком „Зашто прикупљамо личне податке“ Политике приватности.

Ваше личне податке ћемо користити искључиво у сврхе за које се прикупљају, и то само у случајевима када за то имамо разуман и законит правни основ.

У циљу постизања највишег нивоа безбедности личних података, наше особље је законски везано професионалном тајном. Поред тога, користимо различите правне, техничке и организационе мере да спречимо откривање било које релевантне информације изван законске сврхе за коју се прикупљају.

 

 1. Колико дуго чувамо личне податке?

 

Ваше личне податке чувамо само онолико времена колико је потребно да се испуни сврха за коју се прикупљају, односно онолико колико имамо вашу сагласност.

Приликом одређивања периода чувања података, узимамо у обзир домаће законе, уговорне обавезе, као и очекивања и захтеве наших купаца и посетилаца веб-сајта. Када нам ваши лични подаци више не буду потребни, или након вашег захтева за брисање таквих информација у складу са законом, ми ћемо безбедно избрисати или уништити податке у складу са важећим законом и нашом интерном политиком.

То значи да ако одлучите да се од‌јавите са нашег њузлетера, ваши лични подаци биће избрисани без даљег одлагања.

 

 1. Са ким делимо ваше личне податке?

 

За обављање одређених активности обраде, понекад се од нас тражи да ангажујемо неке спољне прерађиваче. Користимо ревизије информација да идентификујемо, категоризујемо и евидентирамо све личне податке који се обрађују ван Фондације. На тај начин се сви лични подаци, као и информације о активностима обраде, обрађивачима и правним основама снимају, прегледају и лако им се приступа.

Екстерна обрада укључује, али није ограничена на:

 • ИТ системи и услуге,
 • Правне услуге,
 • Људски ресурси,
 • Услуге директног маркетинга.

 

Обрађивачи и подпроцесори са којима делимо ваше личне податке су:

 

ПРОЦЕСОР УЛОГА СЕДИШТЕ
The Rocket Сциенце Гроуп, LLC (MailChimp) Услуге е-поште засноване на Cloud-u САД
 

Google, Инц.

 

Аналитика, праћење и оглашавање САД
Youtube, LLC Аналитика, праћење и оглашавање САД
_______ ИТ услуге и

Одржавање ИТ система

_______
_______ Маркетиншке услуге _______

 

Према закону, од нас се може тражити да делимо одређене информације, укључујући ваше личне податке, са, на пример, државним органима или владиним телима на њихов захтев. У том случају, ваша даља сагласност неће бити потребна за дељење ваших личних података у складу са таквим захтевом.

 

Међународни пренос личних података

 

У одређеним ситуацијама можемо пренети ваше личне податке у земље које нису оне у којима живите. У погледу таквих личних података, одржавамо одговарајуће техничке и организационе мере како бисмо обезбедили одговарајући ниво безбедности.

 

Ако су вам потребне додатне информације о овим заштитним мерама, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs.

 

Користимо сервере који се налазе у Србији.

 

 1. Ваша права

 

Као субјект података чије личне податке обрађујемо, имате следећа права:

 

право да будете информисани о прикупљању и коришћењу ваших личних података,
право на приступ личним подацима које имамо о вама,
право да се ваши лични подаци исправе ако је било који од њих непотпун или нетачан,
право да будете заборављени, тј. право да тражите од нас да избришемо или одложимо било који од ваших личних података које имамо,
право на ограничење обраде ваших личних података,
право на преносивост података, у случају да сте нам доставили своје личне податке, а ти подаци се обрађују на аутоматизована средства, имате право да од нас затражите копију таквих личних података, као и да се ти подаци пренесу на контролор података треће стране,
право на приговор на коришћење ваших личних података у случају да је обрада заснована на нашем легитимном интересу, као и ако се обрада врши у сврху директног маркетинга, што укључује и профилисање.

 

Да бисте остварили било које од ових права, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs.

 

 1. Како одржавамо безбедност личних података?

 

Да бисмо заштитили личне податке које прикупљамо и обрађујемо, користимо одговарајуће техничке и организационе мере осмишљене да осигурају ниво безбедности који одговара ризику обраде ваших личних података.

Имајте на уму да ниједан метод преноса преко интернета или метод електронског складиштења није 100% сигуран. Стога не можемо гарантовати његову апсолутну сигурност или поверљивост.

Ако имате било каквих питања у вези са безбедношћу на нашем веб-сајту, можете нас контактирати путем gdpr@visitns.rs.

 

 1. Промене Политике приватности

 

Задржавамо право да с времена на време ажурирамо нашу Политику приватности по сопственом нахођењу. Све промене ће ступити на снагу након објављивања на нашем веб-сајту, па вас стога упозоравамо да периодично прегледате нашу Политику приватности.

Ако сте нам дали своју адресу е-поште, можемо вам послати обавештење о овим променама.

У случају да се не слажете са изменама наше Политике приватности, одмах престаните да користите наш веб-сајт.

 1. Контактирајте нас

 

У случају да желите да искористите неко од права која имате као субјект података, или имате питање у вези са политиком приватности, контактирајте нас путем gdpr@visitns.rs.

 

Scroll to Top