snow white opera

Опера за децу „Снежана“ на Дочеку 13. јануара

Традиционално, у оквиру Дочека, и деца ће имати прилику да прославе своју Нову годину. У среду 13. јануара најмлађи могу онлајн да погледају оперу за децу „Снежана“, коју ће извести уметници Удружења „Високо Ц“, путем нове платформе visitns.rs.

Опера ће бири емитована и на каналу Новосадска ТВ, у термину од 15.30 сати.

Снежана, симбол лепоте и доброте, описана је и представљена у тридесет минута прелепе музике, композитора Петра Кочића. Ово је једна од првих опера урађених за децу.

У опери су сликовито и разиграно урађене сцене ове познате приче од момента кад је Снежана, остављена у шуми, када је наишла на кућицу патуљака, па све до уласка принца који спасавањем Снежане, доводи причу до срећног завршетка. Садржи широке фразе, распевану мелодијску линију и неодољиво подсећа на сегмент неке Пучинијеве или Вердијеве опере.

Уметници удружења „Високо Ц“ први пут су извели „Снежану“ у Новом Саду 2016. године, а сада, након четири године, деца ће имати прилику да премијерно погледају нову „Снежану“ са новим декором, костимима и протагонистима.

опера снежана

 

Новосађани већ четврти пут за редом обележавају Дочек кроз концепт два календара, два рачунања времена, 31. и 13. јануара. Европска престоница културе ове године определила се за алтернативни – онлајн формат програма, па ће тако поред Удружења „Високо Ц“ и Опере за децу „Снежана“ 13. јануара, наступити виолиниста Стефан Миленковић, Васил Хаџиманов, Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Chamber ансамбл, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић.

Њима ће се придружити и српски репер Филип Арсенијевић, који ће за ову прилику наступити у иновативном аранжману „Surreal & Beyond”, потом хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, као и Марко Веселиновић ака Kick Kong.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Удружење Високо Ц