unesco-seeklogo

УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА

Последњи пут ажурирано и важи од 26.11.2021.

 

Добро дошли у Услове коришћења!

 

Наш сајт, који се налази на адреси https://docekns.rs/en/home/  је у власништву Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“, са седиштем на адреси Трг слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130.

Следећи Услови коришћења, заједно са нашом Политиком приватности и Политиком о колачићима, представљају правно обавезујући уговор који се примењује на вас као корисника, када приступите нашем веб-сајту или га користите.

У случају да се не слажете са било којим садржајем у наставку, молимо вас да одмах престанете да користите наш веб-сајт.

За више информација о томе како обрађујемо ваше личне податке, погледајте нашу Политику приватности и Политику колачића.

 

 1. Дефинисани појмови
 2. Интелектуална својина
 3. Веб-сајт трећих страна
 4. Наше име и лого
 5. Одрицање од одговорности
 6. Измене веб-сајта и Услова коришћења
 7. Њузлетер
 8. Одвојивост и цео споразум
 9. Применљиво право и решавање спорова
 10. Контактирајте нас

 

 1. Дефинисани појмови

У Уговору ће наведени изрази имати следеће значење:

 

Израз Значење
Уговор Уговор у вези са коришћењем веб-сајта, који се односи на вас, састоји се од ових Услова коришћења, Политике приватности и Политике колачића.
Политика колачића Документ који објашњава шта су колачићи, коју врсту колачића користимо и како можете да управљате њима. Политика колачића је саставни део Политике приватности и Услова коришћења, а више о томе можете прочитати овде.
Правила о приватности Документ који објашњава како прикупљамо, делимо и користимо ваше личне податке, као и како можете да остварите права која имате као субјект података. Политика приватности је доступна на нашем веб-сајту и можете га посетити кликом овде.
Веб-сајт треће стране Екстерни веб-сајт – било који веб-сајт на који се упућује или приступа преко веб-сајта, а који је у власништву другог правног или физичког лица.
Веб-сајт Веб-сајт у власништву Фондације, који се налази на https://docekns.rs/en/home/
Ми/наша/Фондација

 

 

Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, са седиштем на адреси Трг слободе 3, Нови Сад, Република Србија, ЦИН 28829922, ТИН 109849130.

 

Ти/твој Свака особа која има приступ или користи наш веб-сајт.

 

 1. Интелектуална својина

Веб-сајт и његов цео садржај, који укључује текст, графику, логотипе, иконе, слике, аудио клипове, итд., власништво је и заштићено је од нас или треће стране која нам је дала право на коришћење таквог садржаја.

Осим ако изричито не изјавимо другачије у нашим Условима коришћења или Политици приватности, сви материјали на веб-сајту заштићени су правима интелектуалне својине (ауторска права, жигови, итд.). Строго је забрањено коришћење, копирање или преузимање било ког материјала са нашег веб-сајта, у потпуности или делимично, без нашег изричитог претходног пристанка.

Свако неовлашћено коришћење, без дозволе Фондације, сматраће се кршењем права интелектуалне својине, а ми ћемо предузети све правне поступке да заштитимо своја права интелектуалне својине одмах по сазнању за такво кршење.

Задржавамо сва права интелектуалне својине која нису изричито дата у овим Условима коришћења или Политици приватности.

 

 1. Веб-сајтови треће стране

 

Наш веб-сајт може да садржи везе ка веб-сајтовима трећих страна. Веб-сајтови трећих страна могу имати сопствене услове коришћења и политике приватности, које се могу значајно разликовати од оних које се примењују на наш веб-сајт. Немамо контролу над веб-сајтовима трећих страна и не сносимо никакву одговорност ни за доступност тих веб-сајтова нити за услове коришћења и политике приватности који се примењују на њихове посетиоце и кориснике.  

Не сносимо одговорност за било какве информације које потичу од другог провајдера којима се приступа преко везе на нашем веб-сајту.

Чињеница да су везе ка веб-сајту треће стране постављене на наш веб-сајт ни на који начин не значи да препоручујемо или одобравамо услуге или производе који се нуде преко таквих веб-сајтова.

 

 1. Наше име и лого

 

Ми смо једини власник нашег логотипа и задржавамо право да забранимо његову употребу било којој трећој страни.

Наше име и лого се не смеју користити без нашег претходног писменог пристанка осим ако таква употреба није изричито дозвољена нашим Условима коришћења и Политиком приватности.

 

 1. Одрицање од одговорности

 

Све информације и други садржај укључени или на други начин доступни преко нашег веб-сајта дају се на основу „као што је“ и „како је доступно“, бесплатно и само у информативне сврхе.

Трудимо се да осигурамо да су све информације које смо дали тачне у време објављивања. Међутим, на такве информације се нећемо поуздати и не гарантујемо њихову тачност, благовременост, потпуност, учинак или прикладност за одређену сврху. Не прихватамо никакву одговорност за било какву грешку, пропуст, нетачност или било коју другу штету која проистиче из коришћења информација и другог садржаја доступног на нашем веб-сајту.

Не гарантујемо да ће веб-сајт или било која информација и садржај на њему бити непрекидан или без грешака или да ће све постојеће неправилности бити исправљене. Искључује се свака одговорност која произилази из или се односи на коришћење информација и садржаја веб-сајта, или било које везе које се налазе на нашем веб-сајту.

У случају да вам је потребан савет или услуге о одређеној ствари, можете нас контактирати директно слањем упита на нашу општу контакт мејл адресу: docek@ns2022.rs, или путем контакт форме доступне на сајту.

 

 1. Измене веб-сајта и Услова коришћења

 

Фондација задржава право да с времена на време ажурира наш веб-сајт без обавештавања о томе. Промене могу укључивати измене садржаја, укидање или повлачење било ког дела веб-сајта. Стога, у тим ситуацијама, наш веб-сајт може бити привремено недоступан за коришћење.

Повремено прегледајте наше Услове коришћења. Све промене ступају на снагу након објављивања на нашем веб-сајту. Тренутну верзију наших Услова коришћења можете прегледати кликом на дугме „Услови коришћења“ које се налази у подножју нашег веб-сајта. Ако наставите са коришћењем веб-сајта након извршења било какве такве промене, сматраће се да сте прихватили промене.

У случају да се не слажете са било којом изменом Уговора, одмах престаните да користите овај веб-сајт.

 

 1. Њузлетер

 

Можете се пријавити на наш њузлетер тако што ћете унети своју адресу е-поште у поље за њузлетер, које се налази на дну наше почетне странице. Нећемо вас укључити на нашу листу е-поште осим ако за то немамо вашу изричиту сагласност.

Ако одлучите да се претплатите на наш њузлетер, ми ћемо прикупљати ваше личне податке у складу са нашом Политиком приватности.

У сваком тренутку можете повући своју сагласност и отказати претплату на њузлетер, пратећи упутства која се налазе на крају било ког имејла који сте примили од нас као део нашег њузлетера. Имајте на уму да ће у случају да откажете претплату, ваши лични подаци бити избрисани у складу са нашом Политиком приватности.

 

 1. Одвојивост и цео споразум

 

Одвојивост

Ако било који надлежан суд утврди да је било која одредба Уговора неважећа, то неће утицати на ваљаност преосталих одредби Уговора, које остају на пуној снази и дејству.

У случају да било која одредба овог Уговора крши било које обавезно правило важећег закона, што доводи до тога да таква одредба постаје ништавна, сматраће се да је одредба измењена, у том конкретном погледу у којој је ништавна, тако да је у складу са законом. Такве измене и допуне ће задржати што је више могуће свог првобитног значења, а њихово проширење ће бити ограничено на минимум неопходан да би Споразум био валидан.

 

Цео споразум

Овај Уговор, укључујући све евентуалне измене и допуне, представља цео споразум између вас и Фондације у вези са предметом овог Уговора и замењује све претходне писмене или усмене споразуме и споразуме између вас и Фондације.

У случају неслагања између одредби овог Уговора и било каквог разумевања, изјаве, представљања, информација, садржаја доступног на нашем веб-сајту или других података садржаних у било ком другом материјалу и преписци између вас и Фондације, овај Уговор ће имати предност.

 

 1. Применљиво право и решавање спорова

 

Овај Уговор и свако питање или спор који произилази из или је у вези са предметом Уговора ће се регулисати, тумачити и спроводити у складу са законима Републике Србије, искључујући правила сукоба закона.

Све спорове који произилазе из овог Уговора решаваће надлежни суд у седишту власника веб-сајта.

 

 1. Контактирајте нас

 

У случају да имате питања у вези са нашим веб-сајтом, контактирајте нас путем наше опште контакт мејл адресе: docek@ns2022.rs, или пошаљите упит преко наше контакт форме.

Кликните овде да преузмете копију наших Услова коришћења.

Scroll to Top