unesco-seeklogo

Prvi cirkuski kabare za Doček 7526. godine u Novom Sadu

Prvi cirkuski kabare za Doček 7526. godine u Novom Sadu

Novosadska publika imaće priliku da od 20 časova u Zapadnom holu Spensa, prvi put u Novom Sadu, prisustvuje  „FisKulturnom događaju“ – „Kabare Bre“ sa profesorom Aleksandrom Dujinom u pratnji benda upotpuniće veče 13. januara na nesvakidašnji način, uz vazdušne akrobacije i akrobacije na parteru, tačke na akrobatskoj spravi „cyrweel“, žongliranje, komediju, ples…

Karte za vrlo ograničen broj mesta u pretprodaji su na svim prodajnim mestima Gigs Tix –a i njihova promotivna cena iznosi 300 dinara.

Cirkuski animatori će već od 19 časova dočekivati goste ispred ulaza u Zapadni hol SPENS-a, te se posetioci pozivaju da dođu ranije i zauzmu najbolja mesta na vreme.

“Cirkoneo”, savremeni cirkus Novog Sada, objedinjuje dve organizacije – Centar za razvoj cirkuske umetnosti Ludifico i Kreativni pogon, koje već dugi niz godina rade na popularizaciji i razvoju cirkusa u našem gradu.

Pred Novosađanima je njihov najnoviji projekat, Cirkuski Kabare Bre koji je nastao kao rezultat saradnje sa Fondacijom Novi Sad 2021 i plod je višemesečnih treninga i proba sa novom generacijom cirkuskih umetnika.

Sa njima će nastupiti i iskusni umetnici kao i specijalni gost, diplomac renomirane francuske cirkuske akademije „Fratelini“, Nemanja Jovanović. Profesor Aleksandar Dujin sa bendom pružiće kabareu muzičku pratnju bez koje ni jedan kabare, koji drži do sebe, ne može.

Vrlo ograničena količina promotivnih ulaznica za doček 7526. godine za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima Gigs Tix –a.

U saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu Gigs Tix-a u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće događaje dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje.

Novosađani i njihovi gosti će 13. januara dočekati 7526. godinu na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, a mnogi izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Deo programa za Doček, koji podrazumeva i programe za decu, biće besplatan i otvoren za sve posetioce.

 

Scroll to Top