unesco-seeklogo

Doček 7528. predstavlja nova imena za 13. januar

Doček 7528. predstavlja nova imena za 13. januar

Romantične šansone, legendarne pop-rok pesme, afro-soul i etno ritmovi, harmonika i bandoneon, ali i najstariji dečiji hor i vizuelni performansi – novi su programi koje nudi jedinstveni koncept Dočeka 7528 u Novom Sadu.

Slobodan Trkulja, svetski priznati multi-instrumentalista, kompozitor i pevač, uz klavirsku pratnju izvodiće romantične šansone, legendarne romanse, džez i ljubavne pesme u Velikoj sali NIS-a 13. januara od 19 časova i tako povesti publiku na nezaboravno muzičko putovanje. Slobodanu, koji svira više od 15 instrumenata i jedan je od najlepših muških glasova Balkana, pridružiće se i Novosadski damski hor.

Jedan od najznačajnijih srpskih umetnika na harmonici i bandoneonu, čije nastupe su austrijski kritičari opisali kao eruptivne i inventivne, Branko Džinović, predstaviće se novosadskoj publici u okviru Dočeka 7528 u Galeriji Matice srpske.

Prvi harmonikaš sa doktoratom iz izvođačkih studija koje je završio na Univerzitetu u Torontu prirediće nezaboravan nastup rafinirano vladajući instrumentom, uz odličnu tehniku i sluh za zvučni kolorit kompozicija. Za njegov nastup ulaznice neće biti potrebne, jer je ulaz slobodan.

Bebi Dol, kultna pevačica koja je obeležila pop-rok epohu bivše Jugoslavije, jedna od najupečatljivijih pojava srpske muzičke scene poznata po specifičnom glasu, nastupiće 13. januara u kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru Dočeka 7528. Njena karijera duga je skoro četiri decenije i obeležili su je nebrojeni nastupi i hitovi koji su ostali aktuelni do danas.

Doček 7528. u Novom Sadu obeležiće i afro-soul i etno ritmovi koje donosi Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorka. U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pesmama koje se kreću negde između rege ritmova i nežnih ljubavnih melodija. Sjajna mlada nada nastupiće u Kulturnom centru Novog Sada, 13. januara, pre pančevačkog dvojca Ljubičice. Ulaz za njen nastup je besplatan.

aklea neon doček novi sad

Poznati novosadski sastav Love Hunters zabavljaće svoju vernu publiku u „pevajućoj knjižari“, sada već kultnom novosadskom mestu – Bulevar Books, dok Klub advokata Vojvodine otvara za vrata za ljubitelje džeza, gde će ih nastupiti Tolstojobik džez kvintet.

Najmlađim novosađanima u Kulturnom centru Futog pevaće najstariji dečji hor Kolibri, pod dirigentskom palicom Ljiljane Ranđelović, dok ih u Kulturnom centru Novog Sada očekuje premijera jedinstvene opere za decu „U cara Trojana kozije uši”.

U Novi Sad stiže i Izvanredni Bob – vizuelni umetnik i desperado beogradske scene donoseći vizuelni ugođaj kojim će upotpuniti nastup Bože Vreće i Kamerate akademike u Sinagogi.

Doček 7528. aktivira oko 50 lokacija širom grada, uz otkrivanje nekih novih mesta za kulture sadržaje, pa će tako jedna od najboljih basistkinja Evrope, Kinga Glik nastupiti u Radničkom domu, Dejan Petrović Big bend u Reformatorskoj crkvi, Goran Trajkoski u gimnaziji „Laza Kostić“, Elemental u Kožari SNP-a, Svemirko u Kino sali Železničke stanice i još brojni drugi.

Podsećamo, za razliku od Dočeka 2020. kada su svi sadržaji bili besplatni, u centru grada, na otvorenom, Doček 7528. je u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice se po promotivnim cenama mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs tix-a i na sajtu.

U ponedeljak, 6. januara, uz svaku kupljenu ulaznicu za događaj u sklopu Dočeka 7528 na prodajnom mestu Gigs tix-a u Pariskom magazinu u Novom Sadu ili u kulturnoj stanici Karavan koji se nalazi na Trgu slobode, drugu dobijate gratis! Količine su ograničene.

Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica mogu se pronaći na sajtu Dočeka i na društvenim mrežama.

Kroz Doček 2020. i 7528. godine Novi Sad ponovo povezuje dve Nove godine, dva računanja vremena, dva kalendara, dva pisma, dva koncepta i podiže kapacitete kulturnog stvaralaštva. Spajanje vizuelnog identiteta, na kom su zajedno radili umetnici i novosadski studenti, sa muzikom najrazličitijih domačih, regionalnih i svetskih izvođača, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji Novosađanima i gostima grada pruža jedinstven audio-vizuelni doživljaj.

Scroll to Top