unesco-seeklogo

Doček 7528: Fuzija panka, roka, džeza, rege, indi pop zvuka

Doček 7528: Fuzija panka, roka, džeza, rege, indi pop zvuka

 

Doček 7528. u Novom Sadu spojiće vizuelnu umetnost i muziku najrazličitijih žanrova na oko 50 lokacija širom grada.

Pank, rock, džez, rege, indi pop 13. januara doneće mladi sastavi poput Ljubičica, Lolobriđide, Elementala, Aklee Neon, Kinge Glik, Svemirka, do imena koja traju već decenijama među kojima su Let 3, Dado Topić, Love Hunters, Bebi Dol.

 

Pank u najstarijem pozorištu

Energični nastupi, provokativni tekstovi, autentičan izgled i kostimi, slobodni, hrabri, iskreni – Let 3 i Marijači bend „El Combo“ stižu pravo iz ovogodišnje Evropske prestonice kulture, Rijeke u grad koji će sledeće godine poneti tu titulu, Novi Sad. Nastup tog hrvatskog sastava, koji inače nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posebno će 13. januara doneti nešto novo i nesvakidašnje, s obzirom na to da je lokacija Mala sala SNP-a od 20 časova.

Dado Topić & Time after time u mađarskom kulturnom centru

Čuveni muzičar koji je karijeru započeo šezdesetih godina, Dado Topić, još uvek stvara i nastupa sa istim entuzijazmom, tako da sa pravom važi za živu legendu rok scene. Nastupao je na preko dvadeset festivala, a iza njega je obimna diskografija koja ga je svrstala u neke od najpopularnijih muzičara sa prostora bivše države. U kulturni centari „Petefi Šandor“ stiže zajedno sa bendom Time after time 13. januara, od 22 časa.

 

Bebi Dol u KS Eđšeg

Bebi Dol, kultna pevačica koja je obeležila pop-rok epohu bivše Jugoslavije, jedna od najupečatljivijih pojava srpske muzičke scene poznata po specifičnom glasu, nastupiće uz Gradski hor Beograd 13. januara u kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru Dočeka 7528.

 

Love Hunters u „pevajućoj knjižari“

Poznati novosadski sastav Love Hunters zabavljaće svoju vernu publiku u „pevajućoj knjižari“, sada već kultnom novosadskom mestu – Bulevar Books 13. januara od 20 sati. Predvođeni Milanom Muminom status kultnog benda stekli su ranih devedesetih godina prošlog veka, a danas u originalom sastavu: Mumin, glas i gitara, Protektor, bas, Thunderman, bubnjevi, a ojačani gitaristom Vladom Apatinecom, zvuče svežije i energičnije nego ikad.

 

U nekadašnjim fabrikama za bojenje svile i obradu kože Lolobriđida i Elemental

Elektro-pop sastav, Lolobriđida, koji su već više od deset puta bili gosti Novog Sada, ovog puta energični nastup i zarazne pesme, koje variraju između diska osamdesetih, panka i opuštajućih letnjih melodija, donose u kulturnu stanicu Svilara 13. januara, od 19 časova. Popularna hip-hop grupa iz Hrvatske, Elemental, koja je prošle godine proslavila 20 godina postojanja stiže pred novosadsku publiku 13. januara u Kožaru Srpskog narodnog pozorišta, a njihov nastup počinje u 22 sata.

Svemirko u Kino sali Železničke stanice

Zasigurno jedna od najzanimljivijih pojava na muzičkoj sceni Balkana – hrvatska petorka benda Svemirko dolazi u Novi Sad i nastupa u okviru spektakla koji se očekuje za Doček 7528. Svemirko će nastupiti 13. januara u Kino sali Železničke stanice od 21 sat.

Ljubičice i vila ritma i bita u Kulturnom centru Novog Sada

Autori muzike za popularnu seriju „Žigosani u reketu“, dobitnici prve nagrade na takmičenju demo bendova „Tvoj zvuk“ – Ljubičice su u proteklih godinu dana dospeli u centar pažnje domaće publike, jedan od „krivaca“ za to je i njihova pesma „Jedva čekam rat ljudi protiv mašina“ koju su izdali u martu 2019. godine. Ljubičice će u okviru će nastupiti u Kulturnom centru Novog Sada 13. januara sa početkom u 21 čas. Pre njih, od 20 sati, nastupiće Osječanka Aklea Neon, putujuća muzičarka i kantautorka. U medijima je poznata kao vila ritma i bita, što se jasno vidi u njenom prepoznatljivom stilu i pesmama koje se kreću negde između rege ritmova i nežnih ljubavnih melodija. Ulaz za njen nastup je besplatan.

Najbolja basistkinja Evrope u Novom Sadu

Jedna od najboljih basistkinja Evrope, poznata po interpretaciji čuvenog hita Erika Kleptona „Tearse in heaven“ koje broji preko dvadeset miliona pregleda – Kinga Glik stiže u Novi Sad u okviru Dočeka 7528 i nastupiće u Radničkom domu 13. januara od 20 časova. Sjajna muzičarka iz Poljske već iza sebe ima tri albuma i brojne nagrade – za novu nadu, otkriće godine i druge, a scenu je već delila sa velikim imenima.

Podsećamo, za razliku od Dočeka 2020. kada su svi sadržaji bili besplatni, u centru grada, na otvorenom, Doček 7528. je u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice se mogu pronaći na prodajnim mestima Gigs Tix-a i na sajtu.

Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica mogu se pronaći na sajtu Dočeka i na društvenim mrežama.

Scroll to Top