unesco-seeklogo

Otvoren konkurs za učešće u programskom luku „Doček” u Novom Sadu

Otvoren konkurs za učešće u programskom luku „Doček” u Novom Sadu

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” raspisala je javni poziv za finansiranje realizacije umetničkih programa u prostorima nezavisnog kulturnog stvaralaštva u okviru programskog luka „Doček”.

Pravo učešća na konkursu imaju registrovani ugostiteljski objekti, udruženja i druge organizacije koji obavljaju delatnost iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, sa teritorije grada Novog Sada, u čijim prostorima se obično realizuju kulturno-umetnički programi kako nezavisne scene, tako i afirmisanih umetnika, i koji pored toga deluju u cilju podrške marginalizovanih umetničkih grupa i pojedinaca.

Rok za podnošenje prijava je 16. novembar 2021. godine u 16 časova, a odluka o izboru korisnika sredstava biće doneta najkasnije u roku od sedam dana od zatvaranja konkursa.

Cilj ovog javnog poziva jeste podrška izvođačima, afirmisanim i marginalizovanim umetničkim grupama, odnosno grupama marginalizovanih pojedinaca, a namenjen je programima koji će biti realizovani u okviru svečanog otvaranja godine kulturne prestonice, u toku programskog luka „Doček”. Sredstva za realizaciju predmetnog konkursa iznose ukupno milion i dvesta hiljada dinara.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa postupkom prijavljivanja na konkurs, zainteresovani se mogu obratiti putem mejla na adresu docek@ns2022.rs, najkasnije do 5. novembra 2021. godine.

Više informacija o pozivu pronađite na linku.

„Doček” je jedan od legatskih i najvećih projekata Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Radi se o jedinstvenoj proslavi dve Nove godine, koja obuhvata dva računanja vremena, dva pisma, dve umetnosti, dva programska koncepta i dva otvaranja godine titule Evropske prestonice kulture. „Doček” slavi interkulturalnost Novog Sada kroz brojne programe širom grada 31. decembra i 13. januara.

Ovoga puta, 13. januar predstavlja i početak godine titule Evropske prestonice kulture, kada će biti održana svečana ceremonija otvaranja. Brojni događaji širom grada, na više od 20 lokacija, u zatvorenim prostorima, uz nekoliko stotina evropskih i domaćih umetnika koji učestvuju u programu „Dočeka”, ne samo da doprinose razvoju kulturne scene u Novom Sadu, nego aktiviraju i neočekivane prostore i stavljaju ih u službu kulture.

Scroll to Top