unesco-seeklogo

Privremena izmena saobraćaja zbog svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture

Privremena izmena saobraćaja zbog svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture

Zbog realizacije programa u okviru svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture, doći će do privremene izmene režima saobraćaja u pojedinim delovima Novog Sada, radi bezbednog i odgovornog postavljanja scenografije, postavke za umetničke programe i što kvalitetnije organizacije jednog od najvažnijih kulturnih i umetničkih događaja u državi u 2022. godini.

Zatvaranje saobraćaja u delu Bulevara Mihajla Pupina

Od subote 8. januara od 6 sati ujutru do nedelje 16. januara u 8 sati ujutru, biće zatvoren saobraćaj na delu Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice Žarka Zrenjanina i Modene, do raskrsnice Pionirske i Jovana Đorđevića. Takođe, u istom periodu biće zatvoren saobraćaj od raskrsnice Sonja Marinković i Ive Lole Ribara, cela Pionirska ulica, kao i deo ulice Jovana Đorđevića, pa tako vozači mogu izaći iz ulice Ilije Vučetića, uz skretanje levo u ulicu Jovana Đorđevića. Od 8. do 16. januara biće zatvoren parking pored zgrade Banovine u ulici Jovana Đorđevića, parking u Pionirskoj ulici, kao i parking ispred poslastičarnice „Carigrad”.

Zatvaranje parkinga kod SNP-a, u ulici Ignjata Pavlasa kao i u Podgoričkoj ulici

U periodu od srede, 12. januara, od 23 sata do petka, 14. januara, u 14 sati važiće privremena zabrana parkiranja u javnoj garaži iza zgrade Srpskog narodnog pozorišta, kao i pored službenog ulaza u zgradu Srpskog narodnog pozorišta. U istom periodu, važiće i privremena zabrana parkiranja na javnom parkiralištu u ulici Ingnjata Pavlasa, od raskrsnice sa ulicom Konstantina Danila prema Bulevaru Mihajla Pupina i privremena zabrana parkiranja na dva parking mesta na parkiralištu u Podgoričkoj ulici pored zgrade kompanije NIS.

Svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, koje će biti realizovano 13. januara, u okviru Dočeka 7530, obeležiće multimedijalna predstava „Zeniteum :: 2022”, reditelja Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara, ispred Banovine, koja će kroz umetnost slaviti velika imena srpske nauke – Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića. Taj dan obeležiće i velika nesvakidašnja izložba „Vreme i vaseljena” u holu Studija M, kao i izložbe koncerti i performansi na više od 40 lokacija u gradu. Tog 13. januara biće upriličena ceremonija preuzimanja titule Evropske prestonice kulture u Srpskom narodom pozorištu koju će svi zainteresovani moći da isprate uživo, u direktnom prenosu na prvom programu RTS-a, kao i na prvom programu RTV-a.

Organizatori mole sugrađane za razumevanje i strpljenje, zarad što bezbednije realizacije programa otvaranja Evropske prestonice kulture i što lepšeg uživanja u događaju koji slavi najlepše vrednosti Novog Sada i predstavlja ga u Evropi.

Više informacija o programu, satnici i lokacijama možete pronaći na linku.

 

Foto: Jelena Ivanović

Scroll to Top