unesco-seeklogo

Novosadski Doček niže nagrade

Novosadski Doček niže nagrade

Novi Sad je ove godine svečano otpočeo godinu titule Evropske prestonice kulture spektaklom u okviru Dočeka, a segment svečanog otvaranja koji je bio posvećen prvom srpskom kulturom dobru upisanom u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska – Slava sada je osvojio nagradu na svetskom takmičenju profesionalnih fotografa.

U pitanju su radovi višenagrađivanog fotografa Pavela Surovog, za koje je umetnik osvojio dve srebrne i jednu bronzanu medalju na WPE – International Photography Awards u Francuskoj, u Parizu.

Surovi je tri nagrade dobio za radove iz kolekcije TRON, koji su bili postavljeni u novosadskim kulturnim stanicama tokom svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture 14. i 15. januara, u okviru Dočeka.

Doček je, uz Kaleidoskop kulture, Novom Sadu već doneo Nagradu za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, u novembru 2021. godine, u Drezdenu.

Doček je jedan od osam programskih lukova Evropske prestonice kulture i zajedno sa Kaleidoskopom kulture jedini je koji se realizuje već pet godina unazad i pretenduje da ostane legat grada i nakon godine titule.

Foto: Vladimir Veličković

Scroll to Top