unesco-seeklogo

Spektakularna izložba pod naslovom „Milutin: Vreme i vaseljena” u Studiju M (Ignjata Pavlasa 3) predstavlja svojevrsno putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, kroz multimedijalni spoj digitalnog i analognog umetničkog izraza.

Tokom poslednjeg dana 2022. godine, održaće se brojna stručna vođenja kroz izložbe „Milutin: Vreme i vaseljena” (Studio M). Ulaz na izložbu je slobodan, ali je neophodna prijava. Za stručno vođenje se možete prijaviti tako što ćete izabrati jedan od ispod ponuđenih termina u kojem želite da posetite izložbu. Klikom na link otvoriće se formular čijim popunjavanjem ćete završiti proces prijave za stručno vođenje u određenom terminu. U slučaju eventualnih nepredviđenih izmena, obavestićemo vas na vreme.

Prijavite se za stručno vođenje kroz izložbu „Milutin: Vreme i vaseljena” 31. decembra, u nekom od ponuđenih termina:

12.00 
13.00 
14.00 
15.00 
16.00 
17.00 

Uokvirena pričom o trajanju, ova izložba vodi nas putem razvoja civilizacije, a kulminira u otvaranju koda Milutina Milankovića otkrivajući tajnu utkanu u samo vreme. Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je dr Dušan Jovović, autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac Milankovićevog života i dela, kojim se bavi više od 50 godina.

Doček prelazak između dve kalendarske godine obeležava kroz mnoštvo događaja, koji ceo grad vide kao scenu. Filozofija ovog jedinstvenog audio-vizuelnog doživljaja je jedinstvo u različitosti, (su)život u dualnosti – između dva kalendara, dana i noći, svetlosti i tame, zvuka i slike, prošlosti i budućnosti, tradicije i savremenih tehnologija, koje povezuje jedinstvena energija. Tako izložba „Milutin: Vreme i vaseljena” predstavlja čitavu ideju Dočeka u jednom događaju, posredstvom inovativne 3D mapping tehnologije i analognih likovnih elemenata u vidu skulptura i instalacija.

Radno vreme u toku praznika i termini stručnih vođenja:

1. i 3. januar / otvoreno od 12 do 20 časova, sa kustoskim vođenjima na svakih sat vremena

2. januar / otvoreno od 12 do 20 časova, sa stručnim autorskim vođenjem prof. dr Aleksandra Petrovića u 15, 17 i 19 časova.

6. januar / zatvoreno

7. januar / zatvoreno

Scroll to Top