unesco-seeklogo

Nakon samo pet dana od početka prodaje ulaznica, nastup Sevdalize u okviru Dočeka 7531. je rasprodat!

Ulaznice za ostale audio-vizuelne događaje, koji će se 13. januara održavati širom grada, u okviru programa Doček 7531, prodaju se online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži. Nabavite ulaznice na vreme i po nižim cenama!

Multižanrovska holandska muzička diva iranskog porekla, Sevdaliza, pravo sa prestižnih Berlin music video nagrada dolazi u Srpsko narodno pozorište gde priređuje ekskluzivni, spektakularni audio-vizuelni doživljaj na Dočeku 7531, 13. januara u 22 časa! Originalna eksperimentalna umetnica koja se opire svrstavanju u žanrove donosi doživljaj za sad i nikad više.

Sevda Alizadeh, poznata kao Sevdaliza, je iransko-holandska pevačica i tekstopisac. Rođena u Iranu, sa prebivalištem u Roterdamu, pre nego što je započela muzičku karijeru profesionalno se bavila košarkom.

Njena muzika je opisana kao spoj trip hopa, eksperimentalnog popa i alternativnog R’n’B žanra, a prisutni su uticaji i iz drugih izvora. Sama Sevdaliza svoju muziku opisuje kao „sirovu, jaku i ranjivu“. Njeni vizuelno sofisticirani muzički spotovi privukli su pažnju međunarodne javnosti, a Complex je njen video za „Sirens of the Caspian“ nominovao među deset najboljih spotova 2014. godine.

Njen debitantski EP „The Suspended Kid“ objavljen je 2015. godine. Usledila je saradnja sa umetničkim duom Pussykrew koja je rezultirala muzičkim spotom za album „That Other Girl“. Takođe, bila je gostujući vokal u pesmi „Haunted“ pariskog producenta Stwo. „Children of Silk“, njen drugi EP, samostalno je objavljen 2015. godine u izdanju Twisted Elegance. Karakteriše ga konceptualniji pristup i tamniji prizvuci samorefleksije. Muzički spot za „Marilyn Monroe“ objavljen je u martu 2016. godine, u režiji Hirada Saba. Dobio je priznanje kritike i bio je predstavljen na raznim listama „najboljih“, uključujući i rangiranje magazina Fact.

Njen debi album pune dužine, pod nazivom „ISON“, objavljen je 2017. godine i sadrži 16 pesama, među kojima su, pored novih pesama, i ranija izdanja poput „Marilin Monroe“ i „Amandine Insensible“. Na omotu albuma nalazi se slika hiperrealistične skulpture Sevdalize, rad umetnice Sare Sitkin.

Sevdaliza je i korežirala i glumila u kratkom filmu pod nazivom „The Formula“, koji je objavljen kroz Noisey, a koji sadrži njenu originalnu muziku.

Scroll to Top