unesco-seeklogo

Vrsni izvođači donose jedan drugačiji tehno – rejv je lajv i nema di-džeja! ABOP nam poručuju da je after uvek bolji od žurke (After is Better than the PartyABOP), u šta ćemo se uveriti na Dočeku 7531 u Radničkom domu u 22 časa. Poneli su nagradu hrvatskog Ambasadora 2017. godine za najbolji elektronski bend i ubrzo postali ambasadori tehna koje ne smete da propustite u novoj godini.

ABOP je elektronska grupa inspirisana house, elektro, tehno i drugim žanrovima rane klupske muzike. Dva bubnjara koja sviraju jedan set bubnjeva je ono po čemu se njihov nastup uživo ističe.

Ime benda isečeno je na veličinu akronima od četiri slova ABOP. To je nagrađivani i hvaljen hrvatski bend elektronske muzike inspirisan house, tehno, elektro i drugim ranim žanrovima elektronske plesne muzike. Dok je na podu rejv, publika je u transu i iako nema DJ-a, ABOP koji se sastoji od pet vrhunskih muzičara na bini je tu da razmrda publiku.

Živa bubanj mašina Ivan Levačić i Ivan Vodopijec dele jedan komplet bubnjeva, sede jedan naspram drugog i udaraju u isti bas bubanj. Prate ih teške bas linije Erola Zejnilovića, digitalni sintisajzeri Ivana Bozanića i Rolanda TB-303, Future Retro 777 i brojni drugi analogni i digitalni sintisajzeri Bogumila Kulage. Najbolje ih je slušati uživo kada njihov nastup obogati izvanredan dizajn svetla Andrije Santra i zamršen dizajn zvukova Igora Ivankovića.

Njihovo prvo izdanje, istoimeni EP iz 2016. je rasprodat. Nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. Sve vreme održavaju status u regionu festivalskim nastupima na EXIT-u, Dimensions i Terraneo. Godine 2017. bend je dobio nagradu Ambasador za najbolji bend elektronske muzike (Hrvatska muzička nagrada koja priznaje dostignuća u elektronskoj muzici). ABOP je 2018. objavio svoj prvi spot za pesmu Right Nov u režiji Katrin Novaković. Animirani stop-moušn video je predstavljen na brojnim festivalima animacije i muzičkih spotova, od kojih je najpoznatiji Berlin Music Video Avards 2019, gde je bend nastupao.

U novembru 2019. bend je objavio svoj prvi LP Delta u uspešnoj regionalnoj indi izdavačkoj kući PDV. Album je miksovao i masterirao hrvatski tehno predvodnik Petar Dundov.

Ulaznice po promotivnoj ceni možete kupiti online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

Scroll to Top