unesco-seeklogo

Danica Crnogorčević

Danica Crnogorčević

Nastup Danice Crnogorčević u okviru Dočeka 7531. je rasprodat!

Danica Crnogorčević, najveća regionalna zvezda duhovne i etno muzike, prvi put nastupa na novosadskom Dočeku za srpsku Novu godinu! Ovo je prilika da iskusimo neponovljivi audio-vizuelni ugođaj na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, vidimo se u 19 časova! Uz njen nastup, imaćemo priliku da uživamo i u video-radovima umetnika Petra Bilbije.

Počela je da se zanima za duhovnu muziku veoma rano, još kao učenica u osnovnoj školi na časovima veronauke u Ulcinju. Duhovnom i etno muzikom je počela ozbiljnije da se bavi u srednjoj školi, posebno nakon završene Srednje muzičke škole u Beogradu.  Dve godine za redom osvajala je specijalno prvo mesto kao solistkinja na državnom takmičenju „Zlatna sirena“ u Beogradu. Kada se preselila u Bar krajem 2009. nastavila je da neguje svoj muzički talenat u horu Antivari musica pod dirigentskom palicom prof. mr Mira Kruščića, i kao članica etno grupe ZORA.

Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom „Gospode, dođi“ sa 11 pesama objavila je 2018. uz podršku i blagoslov manastira Ostrog. Njena pesma „Veseli se srpski rode“ koja je objavljena na Vidovdan 2020. postala je nezvanična himna i simbol istorijskih litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori. Nastupala je na brojnim festivalima duhovne i etno muzike širom Evrope. Zajedno sa svojim suprugom, đakonom Ivanom Crnogorčevićem, osnivač je Fondacije „Veseli se srpski rode“. U leto 2020. objavila je pesmu „Pravoslavlje Crnom Gorom blista“ koju je uradila zajedno sa suprugom Ivanom.

Ulaznice po promotivnoj ceni možete kupiti online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

 

Scroll to Top