unesco-seeklogo

Дејан Стојков и Анђелко Попић

Дејан Стојков и Анђелко Попић

Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића у формату видео-сценографије биће приказана 31. децембра на малој сцени код Беорадске капије. Посебно дизајниран видео са саџајем креиран је за сваког извођача који наступа на малој сцени у Штросмајеровој, у Подграђу. Пројекција ће бити приказана у оквиру програма Дочек, као део пројекта Tesla Light Gallery.

Дејан Стојков је уметник из Новог Сада, који живи баш у Подграђу. Дејан се проналази у свету визалне уметности, кроз процес стварања, представљања и имплементације у разним облицима као што су фотографија, видео продукција и анимација. Он производи различите визуалне садржаје и његов рад се може наћи у разним промо-клиповима, музичким спотовима, скечевима, кратким филмовима, филмовима и културно уметничким догађајима као што су Exit Фестивал, La Nuit Lumiere, Вила, Калеидоскоп културе, новосадски Корзо, Sneakerville фестивал и други. Поред фотографисања, снимања, монтаже, анимирања, креирања визуала, такође је био и један од учесника на светском фестивалу визуалне уметности (La Nuit Lumiere) у Француској. Дејан има тенденцију да ужива у уметности, напредује кроз њу те и да се оствари кроз исту.

Анђелко Попић, рођен у Новом Саду, студент је Дизајна светла на Академији уметности у Новом Саду. Кроз студије светла проналази своје место у аудиовизуелном пољу на позицији дизајнера и оператера светла за потребе сценских уметности, како у музичком тако и у позоришном свету. Кроз рад са менторима и уметницима на бројним позоришним и музичким пројектима и дешавањима константно трага за усавршавањем својих вештина. Кроз рад на позоришним представама проналази своју естетику, коју користи као полазну основу за рад на новим пројектима и труди се да употпуни како визију извођача тако и доживљај посматрача.

Фото: М. Пудић

Scroll to Top