unesco-seeklogo

Umetnička intervencija Dejana Stojkova i Anđelka Popića u formi video-scenografije, biće prikazana 31. decembra na maloj sceni kod Beoradske kapije. Posebno dizajniran video sa sadžajem kreiran je za svakog izvođača koji nastupa na maloj sceni u Štrosmajerovoj, u Podgrađu. Projekcija će biti prikazana u okviru programa Doček, kao deo projekta Tesla Light Gallery.

Dejan Stojkov je umetnik iz Novog Sada, koji živi baš u Podgrađu. Dejan se pronalazi u svetu vizalne umetnosti, kroz proces stvaranja, predstavljanja i implementacije u raznim oblicima kao što su fotografija, video produkcija i animacija. On proizvodi različite vizualne sadržaje i njegov rad se može naći u raznim promo-klipovima, muzičkim spotovima, skečevima, kratkim filmovima, filmovima i kulturno umetničkim dogadjajima kao što su Exit Festival, La Nuit Lumiere, Vila, Kaleidoskop kulture, novosadski Korzo, Sneakerville festival i drugi. Pored fotografisanja, snimanja, montaže, animiranja, kreiranja vizuala, takodje je bio i jedan od učesnika na svetskom festivalu vizualne umetnosti (La Nuit Luimere) u Francuskoj. Dejan ima tendenciju da uživa u umetnosti, napreduje kroz nju te i da se ostvari kroz istu.

Anđelko Popić, rođen u Novom Sadu, student je Dizajna svetla na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kroz studije svetla pronalazi svoje mesto u audiovizuelnom polju na poziciji dizajnera i operatera svetla za potrebe scenskih umetnosti, kako u muzičkom tako i u pozorišnom svetu. Kroz rad sa mentorima i umetnicima na brojnim pozorišnim i muzičkim projektima i dešavanjima konstantno traga za usavršavanjem svojih veština. Kroz rad na pozorišnim predstavama pronalazi svoju estetiku, koju koristi kao polaznu osnovu za rad na novim projektima i trudi se da upotpuni kako viziju izvođača tako i doživljaj posmatrača.

Foto: M. Pudić

Scroll to Top