unesco-seeklogo

Доријан Колунџија / Time of Flight

Доријан Колунџија / Time of Flight

Светлосна кинетичка инсталација „Time of Flight” (Нови Сад, 2022/2023) уметника Доријана Колунџије, ће бити постављена код сата на Петроварадинској тврђави, 31. децембра у оквиру визуелног програма Дочека, као део пројекта Tesla Light Gallery.

„Time of Flight” је сложени систем светлосних извора, видео пројекција и моторизованих механичких елемента синхронизованих у комплексну, интригантну кореграфију која прати за потребе пројекта компоновани и продуцирани музички амбијент базиран на аудио записима механизма сата на Петроварадинској Тврђави.

Доријан Колунџија (Београд, 1976) је уметник у области примењене графике и нових медија. Дипломирао је примењену графику на Факултету примењених уметности у Београду, а магистрирао ликовну уметност, дизајн и технологију на Peck School of Arts америчког универзитета Висконсин у Милвокију. Био је уметнички директор Београдског летњег фестивала. Данас води студио за нове медије „Галерија 12“ и ради као уметнички директор платформе за савремену уметност „Киоск“. Учествовао је на многобројним самосталним и групним изложбама у Србији и иностранству. Предаје нове медије на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум у Београду. На студијским програмима сценског дизајна предаје предмете из области дигиталног и медијског дизајна.

 

Scroll to Top