unesco-seeklogo

Svetlosna kinetička instalacija „Time of Flight” (Novi Sad, 2022/2023) umetnika Dorijana Kolundžije, će biti postavljena kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, 31. decembra u okviru vizuelnog programa Dočeka, kao deo projekta Tesla Light Gallery.

„Time of Flight” je složeni sistem svetlosnih izvora, video projekcija i motorizovanih mehaničkih elementa sinhronizovanih u kompleksnu, intrigantnu koregrafiju koja prati za potrebe projekta komponovani i producirani muzički ambijent baziran na audio zapisima mehanizma sata na Petrovaradinskoj Tvrđavi.

Dorijan Kolundžija (Beograd, 1976) je umetnik u oblasti primenjene grafike i novih medija. Diplomirao je primenjenu grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a magistrirao likovnu umetnost, dizajn i tehnologiju na Peck School of Arts američkog univerziteta Viskonsin u Milvokiju. Bio je umetnički direktor Beogradskog letnjeg festivala. Danas vodi studio za nove medije „Galerija 12“ i radi kao umetnički direktor platforme za savremenu umetnost „Kiosk“. Učestvovao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Predaje nove medije na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu. Na studijskim programima scenskog dizajna predaje predmete iz oblasti digitalnog i medijskog dizajna.

Scroll to Top