unesco-seeklogo

Konstrakta & Zemlja gruva nastupaju 13. januara u 23 časa na Dočeku, u Srpskom narodnom pozorištu, na velikoj sceni Jovan Đorđević. Konstrakta je osvojila Evropu, oborila rekorde slušanosti, opčinila neposrednošću, a sada stiže da zajedno budemo zdravi i proslavimo 7531. godinu!

Ana Đurić, poznatija pod umetničkim imenom Konstrakta, članica je benda Zemlja gruva od njihovog osnivanja. Regionalnu slavu, gotovo preko noći, stiče pobedom na festivalu Pesma za Evroviziju čime je postala srpska predstavnica na festivalu Eurosong u Torinu (Italija) 2022. godine sa pesmom „In corpore sano“. Muzikom se bavi 20 godina, a svoje korene vuče još od benda Mistake Mistake sa kojima je nastupala do 2007. godine. Iste godine, članovi i članice benda Mistake Mistake – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta – formiraju bend Zemlja gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma („WTF is Gruvlend?“ – 2010. godine i „Šta stvarno želiš?“ – 2016. godine), EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine numere ostvaraju veliki uspeh. Od najvećih hitova benda, sa kojima je obišla celu bivšu Jugoslaviju, izdvavaju se pesme „Nisam znala da sam ovo htela“, „Đango“, „Plodni dani“, „Jednom je sada“, „Tuga“, „Mama“ i druge.

Solo pesme pod Gruvlend etiketom počela je da objavljuje od 2019. godine i instant je privukla pažnju publike žanrovskim inovacijama u pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“.

„Triptih“, konceptualni spoj tri različite kompozicije, nedeljama je prvi u trendingu, osvojio je zvaničnu hrvatsku billboard listu i postao viralni hit sa preko milion pregleda na platformi YouTube. Pored „In corpore sano“, „Triptih“ čine pesme „Mekano“ i „Nobl“.

Ovog leta nastupaće na gotovo svim festivalima u regionu zajedno sa bendom Zemlja gruva, sa kojim će izvesti kako svoje solo projekte, tako i i najveće hitove ovog benda. Jer umetnica mora biti zdrava!

Ulaznice po promotivnoj ceni možete kupiti online, kao i u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži.

Scroll to Top