unesco-seeklogo

Kosheen

Kosheen

Уплешите у нову годину хипнотисани вансеријским спојем електро, соул, поп и метал звука — јер Kosheen стиже у Подграђе! Судбински оформљени британски трио, састављен од успешних соло извођача, још од деведесетих влада топ-листама, а њихови концерти померају границе доживљаја живе музике. На овом Дочеку ћемо бити део музичке револуције коју Kosheen сваком новом песмом изазива!
Видимо се 31. децембра на главној бини код Београдске капије у 23 часа.

Kosheen је име које ће од‌јекнути међу љубитељима електронске музике уживо широм света. Након пробоја у мејнстрим са својим задивљујућим дебитантским синглом „Hide U” на прелазу миленијума, група је изградила овај успех пратећим сингловима „Catch”, „All In My Head” и платинастим деби албумом „Resist”. Подстакнувши радо виђени Гластонбури 2002. и одмах окренувши главе критичара и фанова широм света, „Resist” је поставио сцену за оно што ће бити метеорски успон у наредној деценији: са харизматичним Sian Evans, Kosheen је погодио врх два пута на листи 10 албума, на врху британске и европске листе синглова и пионирским звуком који спаја брејкбит и DnB са конвенционалним песмама, привлачећи публику са музиком која је повукла утицај из звукова и ритмова електронске музике, страсти попа вођене вокалом и сламања интезитетом рока и метала.

После скоро две деценије и пет студијских албума, Kosheen-амично су се распали на врхунцу каријере да би кренули на алтернативне путеве креативности. Фронтмен Sian Evans убрзо је стекла репутацију талентованог текстописца и тражене певачице, радећи са свима, од DJ Fresha и Stanton Varriorsa до Chicanea и Headhunterza, док је развијала нови соло албум и наступ уживо.

Године 2019. Сиан је убризгала ову новопронађену енергију и страст у реформисани Kosheen састав, који сада укључује оригиналног бубњара Мичела Гловера који свира заједно са два нова члана који изводе сјајне сетове који остају емотивни и моћни као и увек.

 

Scroll to Top